Golden gejt dobija ogradu

Čuveni most Golden gejt u San Francisku uskoro će dobiti specijalnu zaštitnu ogradu, kako bi se sprečila samoubistva skokovima u more.

Čuveni most Golden gejt u San Francisku uskoro će dobiti specijalnu zaštitnu ogradu, kako bi se sprečila samoubistva skokovima u more.

Bord direktora kompanije koja upravlja mostom  jednoglasno je odobrio finansijski paket od 76 miliona dolara, koliko će koštati da se sa obe strane mosta postavi šest metara visoka mreža.

O postavljanju zaštitne ograde na mostu više puta se razgovaralo u prethodne tri decenije, ali je uvek bio problem obezbeđenja sredstava. Ta prepreka je konačno uklonjena pre dve godine, kada je predsednik SAD Barak Obama potpisao zakon koji omogućava da se iz federalnih fondova finansira postavljanje ograda na strateški važnim mostovima.

Otkako je Golden gejt 1937. godine otvoren za saobraćaj, više od 1.400 ljudi je izvršilo samoubistvo skokom sa njega, a samo prošle godine bilo je 46 samoubistava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet