Info
28.06.2014.
07:11
Ministar rada Aleksandar Vulin kaže da bi pisao Zakon o radu iz početka, od nule, pod uslovom da, kako je rekao, "imamo normalno vreme i saglasnost svih socijalnih partnera".
  • privatnik

    28.06.2014 14:07
    ali mali
    Što se tiče samih radnika, ovaj zakon je mnogo gori nego tek usvojeni hrvatski, koji je po pravilima EU. Zar moramo biti rep (dupe) Evrope sa najjeftinijom radnom snagom? Kao i Malezija, sela po Kini i Tajvanu, ali bliži, zbog transportnih troškova.

    Sve sa parolom da se to treba prihvatiti u interesu države koja i dalje rasprodaje sva vredna preduzeća u zemlji! Tom logikom ispada da na kraju postajemo robovi stranih kompanija koji su osuđeni da rade za minimum fizičkog opstanka u interesu stranog kapitala. Pa ma*ku vam vašu pokvarenu!

    Za radnike koji rade kod privatnika jedno ozbiljno pitanje:
    Ako se legalizuje vaše stanje, da li će vama zaista biti bolje, ako drugima bude gore? Treba insistirati da se dosadašnji zakon o radu poštuje po cenu zabrane obavljanja bilo kakve delatnosti i onda će i vama biti bolje. Nije problem u dosadašnjem zakonu, već u njegovoj primeni!

    JEDINO što poštujem iz ovog zakona je nevešta Vulinova odbrana CELOG zakona, a to je da nema otpremnina, stalno i uvek, za ceo staž, već samo za staž kod zadnjeg poslodavca. Takođe bih ZAKONSKI utvrdio da svi oni koji su digli više takvih otpremnina budu u obavezi da ih vrate, po cenu zaplene imovine.

    Ovaj zakon ne uvodi red u državi i zapošljavanju. Samo praktično stavlja robovlasništo u zakonske okvire.

    Šta radnici dobijaju zakonom? Sam je odgovorio, a da nije ni svestan. Ništa, čak imaju i manje prava! "Vulin je kazao da je sačuvana većina stvari koje se tiču prava radnika". Većina, ne sva. Znači manja prava.
    Ministar je, obzirom na dosadašnje radno iskustvo, srećom previše glup da sakrije pravu istinu: OVIM ZAKONOM SAMO DOBIJAJU POSLODAVCI, DOK CELA SRBIJA IDE NA TENDER!

    Hoćemo li im dozvoliti da krčme ono što je naše?

    Nisam sindikalac, već mali privatnik koji poštuje radnika. Ovaj zakon donosi korist samo tajkunima! Istovremeno sam i patriota, i neću da dozvolim da mi neko rasproda zemlju i da mi stranac bude vlasnik. Tačka.
  • Analiticar

    28.06.2014 13:10
    Analiza
    On bi pisao , ali kako kad nikad nije radio?
  • Deda

    28.06.2014 10:59
    Pisao bi ti Julovac al da si ikad radio nesto u zivotu mozda bi ti pomoglo oko pisanija , a ovako mrka kapa
  • Vladimir

    28.06.2014 10:34
    Otpremnine
    Pa da drzavne firme i ostalo, zato kod privatnika ce naderati sada velik broj radnika. Znaci privatnik promeni naziv firme i moze da otpusti koliko god radnika hoce bez otpremnine.... Masala....
  • exit

    28.06.2014 10:28
    nemoj.
  • PericA

    28.06.2014 09:48
    Voli bih
    Voleli bi da je minimalac 500 e da je kao u zemljama eu itd a zakon su pisali po ugledu na te zemlje i njihove zakone samo sto nas nije ni blizu toga.
    Pa dobro jel taj vulun Vucic i ostali stvarno misle da smo svi takvi kao oni.
    Bezite gde god mozete uskoro ce nas hapsiti po ulucama i trpati u radne logore.
  • 28.06.2014 09:44
    Zamislite
    Vulin bi da pise Zakon o radu.Treba prvo negde raditi da pisao takav zakon.Problem otpremnine se mogao resiti jednostavnim evidentiranjem u PiO fondu ili radnickoj knjizici nisu morali praviti diskriminatorski zakon na stetu svih zbog nekolicine . Neznam kako mu se samo zove partija ?

    Ovoaj zakon ako ga vlada usvoji a usvojice ga kao i njihova skuostina je otvaranje sezone lova na obicne radnike.
    Objasnjenja su im smejurija.
  • alo,alo

    28.06.2014 09:18
    boli me stomak
    od smeha !!!!!!
    on bi pisao ?
    pa nema 1(jedan)dan radnog staza !!!!!!!!
  • 28.06.2014 08:47
    Majko moja,ovaj Vulin mi se smucio !Zasto moram da ga gledam i slusam!Ne mogu vise...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna