Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šarčević: Nema razloga za protest prosvetara

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da nema razloga za protest prosvetara koji je najavljen za sutra, i dodao da su prosvetni radnici imali četiri povećanja plate u poslednje dve godine - prvo četiri, pa šest, deset i sada devet odsto.

Makron: Bes naroda opravdan, povećaću minimalna primanja

Tri nedelje od početka mobilizacije pokreta "Žuti prsluci", koji čine građani nezavodoljni opštom politikom vlasti, francuski predsednik Emanuel Makron je obećao nekoliko mera za poboljšanje kupovne moći građana, povećanja minimalne zarade i ukidanje nekih poreskih dažbina za penzionere s niskim primanjima.

Smanjuje se gramaža, nestaje čokolada od 100 grama

Na rafovima prodavnica sve češće se mogu naći proizvodi sa manjom gramažom od one na koju smo navikli, te ukoliko tražite čokoladu od 100 grama, moraćete dobro da se zagledate, jer je sve više onih od 75,80 i 90 grama.

Beli dvor ostaje trajno u vlasništvu države

Beli dvor i sva umetnička dela u njemu ostaju trajno u vlasništvu države Srbije, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić i navodi da će porodica Karađorđević biti obeštećena po pravilima koja važe za sve građane.

Evro sutra 118,33 dinara

Dinar će sutra, u utorak, neznatno ojačati prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,33 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).