Info
25.03.2015.
23:52 > 00:11
Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić izjavio je da će nastavnicima koji su još u štrajku, biti umanjena i naredna plata.
  • alxxl

    26.03.2015 14:18
    razmislite
    razmislite, da prosvetari rade onoliko koliko im se plaća.

    mislim da je došlo vreme da prodaju drogu, piće i švercovane cigarete đacima.

    razmislite. ovo ipak nije šala.
  • pera

    26.03.2015 13:10
    Kad "ustedimo" na ucitaljima i doktorima sta cemo sa tim parama. Necemo imati kome da platimo da nas leci jer sve sto valja i ima diplomu ode napolje, a ostace narastaji koji nece biti pokretac bilo kakvog razvoja jer nismo imali para da im platimo ucitelje.
    Ovo je pucanje sebi u nogu. Ko dozivi bice svedok unistenja inteligencije naroda.
    Mislim da se ovo svih nas tice bili za ove ili one, ne stedi se na znanju i zdravlju.
  • Nezainteresovani Lala

    26.03.2015 11:50
    MInistre, ministre
    Da li dotični ponekad razmisli šta je posao ministra. E pa, posao mu je da uređuje dodeljenu oblast, dakle oblast prosvete.
    Šta on čini?
    Smanjuje ionako male plate prosvetnim radnicima, ako se ne varam pune tri godine nisu dobili povišicu, a onda stigne mlađani sveznajući Verbić i smanji im plate 10%. Oni se opravdano podignu u štrajk, a onda im on po kazni još smanjuje platu!?
    Posao ministra jeste da uredi oblast i da je dalje razvija, a ne da je dokusuri i otpusti "10000 prosvetnih radnika". Ulaganje u znanje je dugoročno, ali veoma isplativo, inistre!
    Čini mi se da on shvata svoju ulogu tako što bezrezervno glasa za predlog premijera i ništa više.
    Šta reći,zalažem se za Vladu AP Vojvodine koja će imati i nadležnosti i novce da uređuje sve oblasti na svojoj teritoriji.
  • 26.03.2015 09:12
    A da svi prosvetari pocnu da volontiraju kao oni sto drze pripremnu nastavu po mesnim zajednicama? I svi se bune sto se prosvetari bune, ali niko ni da pisne sto po javnim preduzecima imaju dvostruko, trostruko... vece plate i od vas i od prosvetara.
  • Tanja

    26.03.2015 08:54
    Vidi vidi
    mi, ministra al se osilio. Đaci će polagati malu maturu, baš lepo roditelji vadite pare za privatne časove. Narod nema hleba da jede budale jedne. Kakva bre mala matura, ko je u svetu još ima? Čemu služi mala matura osim uzimanja para jadnim roditeljima koji pokušavaju da upišu dete u željenu školu jer nemaju nikakvu vezu da bi ga upisali. Gospoda sa velikim vezama svoju decu upisuju tamo gde su poželela, bez obzira na rezultate sa male mature ili uspeha iz 6, 7, 8 razreda. Kome Vi gospodo prodajete pamet. Mučite jadnu decu glupostima iz 7 predmeta , tražite dlaku u jajetu, a deca nam ne znaju osnovne ljudske vrednost,naučila su da reprodukuju znanja za ocenu,ne umeju da razmišljaju svojom glavom, da donose zaključke... jer naše školstvo na tome i nije radilo. Bitno je da uzmete pare od roditelja, decu podvrgavate bespotrebnom stresu, a prosvetu ponižavate sve više i više. Ministre i gospodo iz ministarstva razmislite malo o promeni kompletnog školstva i načina rada sa decom, pa se onda silite i postavljajte primerene zahteve. Sramota, velika sramota...
  • Stevo

    26.03.2015 07:13
    Lopovi
    Kad ti opljackas drzavu, ti si kriminalac. Kad drzava opljacka tebe, onda su to reforme.
  • Sover

    26.03.2015 07:09
    primena zakona
    Ok,primenjujete zakon,isplaticete ljudima za ono sto su radili.A zasto se taj isti zakon ne primenjuje u HITNOJ POMOCI.Kod nas se primenjuje neka druga matematika,mi jedini dugujemo sate za dane drzavnog praznika ili odes na godisnji odmor a ono dugujes sate iako si bio ceo mesec na odmoru.Opste muljanje sa prekovremenim satima i sa manjkom sati ali samo za odredjenu grupu zaposlenih.Izgleda da se zakon primenjuje po potrebi.
  • Nenad

    26.03.2015 07:07
    Razumem ja prosvetne radnike. Treba nadoknaditi onih par hiljada eura sto je dato da se dobije posao preko veze a to nije moguce uz smanjenje plate.
  • Gora

    26.03.2015 01:33
    Cisticete ulice
    Pazi I PREDICT A RIOT, gore cete puci od zutih, zivi bili pa videli, vec na prvim narednim nadam se vanrednim izborima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna