Info
26.03.2015.
11:13
Ministar prosvete Srđan Verbić najavio je mogućnost uvođenja praga znanja za upis u četvorogodišnje srednje škole, a od ove godine i manji broj mesta u najpopularnijim školama, u cilju afirmisanja srednjih stručnih škola i usklađivanja sa potrebama tržišta rada.
  • Tanja

    26.03.2015 17:13
    Ovo je neviđeno
    Da li u ovoj zemlji postoji neko ko misli na decu?Gospodine ministre šta Vam znači tzv prag znanja.To je sad nešto novo što će sigurno deci pomoći da za dva meseca budu spremna za malu maturu.Baš smešno, nama i dalje ljudi koji nemaju veze sa psihologijom i pedagogijom kroje sudbinu.AL hajd što nama kroje sudbinu nego polako dopuštamo da uništavaju našu decu, vređaju im inteligenciju,dostojanstvo, uništavaju samopouzdanje, samopoštovanje.. Gospodine Verbiću za godinu dana moje dete će završiti osmi razred.Nadam se da Vas u to vreme neću ni čuti ni videti.Spremna sam da se borim za svoje dete i za sve ono što sam za ovih 14 godina uspela da izgradim u njenoj ili njegovoj ličnosti.Sram Vas bilo i Vaše male mature i Vašeg praga znanja i Vašeg filozofiranja.Zapitajte se kako sve ovo utiče na psihu deca koja još nisu dobro ni upoznala sebe i svet oko sebe.Bolje bi Vam bilo da se pozabavite udžbenicima koji su puni bespotrebnih stvari koje decu uopšte ne zanimaju, da se pozabavite sa metodama rada sa decom, oblicima rada, da pospešujete decu da misle svojom glavom...Mala matura je vređanje dece koja osam godina uče ionako prebukirano gradivo koje im nikad u životu neće trebati jer ovakvim načinom rada koje nudi naše školstvo sve će to zaboraviti do sledećeg časa.Zato gospodine ministre spremite se na bunt roditelja, još jedan štrajk koji nećete tako lako ugušiti. ZAPAMTITE deca su bića za koja se treba boriti.Iako ste nas doveli do do ruba propasti nečemo Vam dozvoliti da svoje komplekse lečite na nama najdragocenijim bićima. To su naša DECA.
    Pozdrav od jedne mame.
  • 26.03.2015 14:36
    A šta je to potrebno tržištu rada, baš bih volela da nas ministar prosvetli, pa da znamo gde da upišemo decu. Imali smo svakakve klovnove za ministre, i uvek sm mislila da je to dno, ali me sledeći uvek demantuje.
    Šta znači "prag znanja" za upis u srednju školu? Pa, imamo ocene iz osnovne, imamo maturu, šta još hoćete da uvodite ovoj deci (i roditeljima)? Strategija obrazovanja se ne menja onako, usput! Deca koja se upišu pod određenim uslovima moraju tako i da završe započeto obrazovanje na tom nivou. Ne možete u VIII razredu da nam kažete da se uspeh računa sa 70 bodova umesto sa 60. To možete da kažete prvacima, pa da znaju na čemu su, a ne svako malo da menjate šta vam padne na pamet! Ili možete - pošto smo mi stoka, i možete da nam radite šta hoćete, nažalost.
  • 26.03.2015 14:29
    NAJPOPULARNIJI SMER BI MOGAO BITI KERAMIČAR. ODATLE SE ODMAH MOŽEŠ ZAPOSLITI KAO MINISTAR. A sad šlau na stranu. Za dve do tri nedelje ćete objaviti plan upisa? Deca treba da se upišu za 2-3 meseca u srednje škole, najavljeno je mnogo promena, a roditelji i deca ne znaju još uvek ništa. Znači, u najboljem slučaju, znaćemo 3-4 nedelje pred maturu? To je pravo ogledalo ove zemlje. Ne znam samo gde će raditi deca koja završe zanatske profile? U Novom Sadu (i celoj Srbiji) ne radi ni jedna od fabrika, a male radnje ne opstaju. Tako da je najbolje da se deca ni ne školoju, biće im dovoljna stranačka knjižica da uspeju u životu. Ostalima je ionako svejedno šta su završili - posao od kojeg mogu dostojanstveno da prežive - neće naći.
  • 26.03.2015 12:51
    KOJE TRŽIŠTE RADA
    Gospodar i njegov prijatelj Bler su nastavili genocid nad Srbijom, a ovaj još jedan moralni pigmej se uklopio u uništavanje školstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna