Info
24.06.2015.
17:50 > 18:10
Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost sumnja da je Željka Radojičić Lukić, pomoćnica ministra prosvete za sektor predškolskog i osnovnog obrazovanja, u sukobu interesa.
  • Stepa

    23.09.2015 10:26
    Neprofesionalni odnos
    Mnogi stanari naselja Stepa Stepanović ovoj bivšoj pomoćnici ministra, nikada neće zaboraviti na koji način je pristupila rešenju problema u OŠ Danilo Kiš. Iako smo se nebrojeno puta obraćali Ministarstvu i uspeli da ugovorimo sastanak sa gospođom Željanom, njen odnos prema obavezama i zaštiti interesa struke je bio za svaku osudu. Ne samo da se nije zauzela za navedene probleme i predočavanje dokaza o falsifikovanju dokumetacije, već je izjavila da put koji smo izabrali nije dobar. Napustila je sastanak pre njegovog završetka i ostavila nas da sami štitimo interese Zakona na mestu na kojem je i napisan, da štitimo od radnika samog Ministarstva. Takvu dozu neprofesionalnog odnosa prema svojim obavezama i toliko neodgovornih raznih izjava dugo nismo susreli. Međutim, to je neće, niti sme osloboditi odgovornosti za loš rad povodom predočenih problema, od kojih su pojedini veoma složeni, jer se radi o sumnjama o falsifikovanju bazične školske dokumetacije. Moraće pored svih ostalih, i ova gospođa biti saslušana od odgovarajućih organa koji će uskoro početi da se bave problemima, jer Ministarstvo to ne želi. Ako ima bilo kakvih nedoumica u vidu ovoga što je napisano, voljni smo dostraviti dokumetaciju, opise našeg delovanja, zapisnike, sve što može na osnovu činjenica da posvedoči o ovome što je ovde napisano. Ostaje samo profesionalna sramota.
  • Катарина

    01.07.2015 20:47
    нетачне чињенице
    У првој реченици је наведено да се сумња. Господо из Транспарентности, било би врло транспарентно да најпре проверите чињенице,па изнесете тврдње, а не сумње. Није тешко проверити! На овом линку http://www.zuov.rs/programi1/Odrzani.aspx јасно се види када и где је Жељана одржала последњи семинар, а то је било 21. 2. у Београду, а, као што рекосте, ступила је на дужност крајем марта. Значи, тенденциозна лаж!За вашу информацију семинар је први пут акредитован 2012.
    А, то што је идејни творац Чаробног села још давно пре него што је постала помоћник министра, чињеница је за респект! С обзиром да јој је муж адвокат, она одлично зна шта је сукоб интереса и наравно да није себи дозволила да обавља две функције истовремено, тако да и та "сумња" апсолутно не стоји...Заиста немате право да пишете овако злонамерне текстове! Да сам на њеном месту предузела бих законске мере за одбрану властите личности!
  • Stevan J.

    01.07.2015 20:12
    Svetosavska nagrada
    Zikec
    Kako nije jedna od najboljih učiteljica ako joj je mnistarstvo pre pet-šest godina dalo Svetosavsku nagradu? Pritom je prošle godine proglašena za najuspešniju ženu Srbije.
    Žikec, tebra,
    Ti baš imaš nešto lično protiv Željane?
    Da ti nisi ta beogradska učiteljica koja bi rado sela u tu fotelju što vam je ukrade jedna seoska učiteljica??? Nije lepo da diskriminišeš ljude iz provincije?
  • zikec

    29.06.2015 13:15
    sukob intresa pomoćnice ministra
    Sada mi je jasno i zašto ne voli de je zovu Željka,već Željana. Rimuje se sa Zorana. Bravo za podršku g.Direktore.Gde nađe da je najuspešnija učiteljica u Srbiji. Niko čuo za nju, a da ste joj videli dnevnik ili porazgovarali sa kolegama iz njene škole verujte da bi promenili mišljenje. A i da je sve tako., mislite da nije bilo rešenja u beogradskim školama za isto bar tako kvalitetan kadar a ne da ovaj narod plaća odvojen život, stan i šta sve. Da je došla zbog rada na obrazovnom turizmu pa OK, jer je to i radila sa nevladinim organizacijama i za svoje "čarobno selo".Sada je samo dobila veće mogućnosti za to i uz podršku ujne ministarke. Sramota. Niko nije slep da vidi da deca nikoga ne interesuju.
  • Direktor

    25.06.2015 21:51
    Podrška Željani
    Šta je ovo????? Zar osporavate rad jedne od najboljih učiteljica Srbije koja je sve postigla sama.
    Ova žena je stvorila "Čarobno selo" pre funkcije. Ako je neko kreativan i ima izvrsne rezultate neka radi i 10 poslova što se mene tiče. Bože u lepoj našoj na brdovitom Balkanu postade sve sukob interesa. Dajte novim ljudima vremena da urade nešto.
  • Slavica

    25.06.2015 13:54
    Podrška
    Ostavite ženu na miru. Njen rad je nesporan i ja je zato poštujem i cenim. Došla je na mesto pomoćnika samo svojim radom i to ne može niko da ospori.
  • sretcko souic

    25.06.2015 12:52
    @zeljana
    Pa ne radi ona to radi sebe nego radi preduzeceta (sns).
    Pola pije pola sarcu daje.
  • Кристина

    25.06.2015 08:07
    Уобичајена ствар у Србији - да сваког, ко је направио неки резултат, ко је успешан у свом послу, ко жели унапређење сектора у коме ради, треба деградирати, осудити, убити мотивацију...Хајде све што је добро да окренемо на зло...Ко те пита да ли је то истина...Зато се и ваљамо у сопственом блату...
    Људи, проверите чињенице пре него што некога облатите и осудите....
  • Komsinica Mica

    24.06.2015 22:50
    Komsinica
    Znate li koja je aktuelna politicarka rodjena u Tuzli? Onda znate ko je pomoćnici ministra rodica ili sestra od dajidže. U Srbiji bi rekli sestra od ujaka. Sve je jasno.
  • zikec

    24.06.2015 20:55
    Gospođa Željka ili Željana, pošto iz samo njoj znanih razloga ne voli svoje kršteno ime je za par meseci uspela da "preporodi" školstvo iz svoje nadležnosti držeći seminare i kupajući se u banjama u vreme naj intezivnijeg rada oko završne mature osnovaca. Uz nadoknadu naravno. Svom čarobnom selu je uspela da prebaci lepu svotu novca za "unapređenje" rada. Učiteljica iz nekog sela sa desetak đaka volšebno je postala kadar kome se plaća odvojen život, stan u Beogradu itd. Ko je forsira u namerama da od škola napravi radne zadruge za zaraađivanje novca radom učenika. Kome poručuje da je dosta da entuzijasti vode obrazovanje, već da je vreme za biznismene.A naša deca? Po njoj ona su nebitna jer važan je biznis i zarada.
  • 24.06.2015 19:44
    Vrlo uobicajena stvar. U Novom Sadu prosvetne inspektorke drze seminare na temu, na kojoj posle ocenjuju skole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna