Info
24.08.2015.
20:39 > 20:23
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas zapadne lidere da reše nesuglasice sa Rusijom o Ukrajini, ističući da su kontakti sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom po tom pitanju neophodni.
  • Y

    25.08.2015 03:23
    U stvari (3):
    U tom slučaju, potopiće UKR u more krvi. Svoje ambicije neće ostvariti, pošto Donbas nije Srpska Krajina. U UKR su instruktori iz SAD, Kanade i Velike Britanije, mnoštvo najamnika, tako da je sukob već, na neki način, internacionalizovan (nije - po definiciji - isključivo unutrašnji). To će dati RU odrešene ruke da se neposredno umeša (mada ne znam hoće li tako i biti, Putinova pozicija mi ostaje nejasna). Kako god, obnova masivnih sukoba na jugoistoku UKR biće uvod u raspad te prelepe zemlje, i strašna tragedija sa nesagledivim posledicama. A Porošenko je, kako god da postupi, teško naj..ao, gubi vlast u svakom slučaju, verovatno i život.
  • Y

    25.08.2015 03:16
    U stvari (2):
    Dakle, sve tačke Minska 2 (političko regulisanje konflikta - decentralizacija, federalizacija, poseban status za Donbas, humanitarni aspekti i dr.) Porošenko je od početka procesa ignorisao. UKR je inspirisana hrvatskim iskustvima u akcijama "Munja" i "Bljesak", o čemu je otvoreno govorio MinInPoslova UKR Pavel Klimkin (i zahvalio se Hrvatskoj na "prenošenju tih iskustava"). Porošenko, ako podlegne pritiscima Merkelove i Olanda (da sprovede sporazum Minsk 2) rizikuje da ga likvidiraju ultranacionalističke strukture koje je sam stvorio (po diktatu SAD-a). Ako se odluči na "blitzkrieg-a", izgubiće finansijsku podršku EU (u trenutku kada se UKR ekonomija raspada; UKR beleži najveći pad bruto-nacionalnog dohotka u vremenu od 1,5 godine ikada zabeležen u svetu).
  • Y

    25.08.2015 03:07
    U stvari (1):
    Porošenko je otvoreno izjavio da je sporazum Minsk 2 UKR iskoristila da konsoliduje svoje vojne snage (u koje su uključene i paravojne formacije, poput bataljona "Azov", za koju čak i SAD kažu da je "gnusna fašistička kriminalna formacija"). Oko Donjecke i Luganske oblasti skoncentrisano je 90.000 vojnika, više stotina tenkova i samohodnih oklopnih transportera, raketni sistemi "Grad", "Uragan" i balističke rakete "Tačka 'U'" (sa dometom od 500 km, sposobne da nose i nuklearne bojeve glave... samo što ih UKR, srećom, ne poseduje; ipak, razorna moć ovih raketa sa konvencionalnim punjenje je 1 ha, po svakoj).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna