Info
18.10.2015.
16:47 > 16:47
Predsednik Srpske akademije nauke i umetnosti Vladimir Kostić izjavio je danas da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo, jer "ni defakto ni dejure nije u rukama Srbije".
  • Paxglorius

    20.10.2015 04:51
    Lažna dilema: predsednik države ili predsednik SAN
    Potpuno je lažna dilema Nikolić ili Kostić. Obojica su nevažne ličnosti za istoriju Srba, čak će i vreme to ubrzo pokazati. Nikolić mora da se dokazuje kao zaštitnik naroda, a Kostić glumi inteligenciju i obrazovanost. To što je dao nešto u neuronaukama nema nikakve veze s razmišljanjem o istorijskim i državnim poslovima.(To što Nikolić priznaje da je Kostić "neprikosnoveni, svetski autoritet" u svojoj oblasi je tipično srpska megalomanija. Nije on ništa u svetskim okvirima!) On nije pročitaoni ni jedno klasično delo iz političke filozofije, da ne idemo dalje.
    Ali veći je problem da njegova "iskakanja" pokazuju da lekar nije sasvim normalan. Odmah se zapaža bolesna narcisoidnost i prenaduvano ja. I vidi se da je to običan mediokritet i malograđanin. O Nikoliću ne treba posebno trošiti reči.
    Nažalos i komentatori nam ne spadaju u baš pametne: divlji, primitivni i neobuzdani navijači.
  • Drazen dr subotica 6

    19.10.2015 12:04
    bravo
    svaka cast prof kosticu,neko pametan smiren van tv ekrana,konacno je rekao istinu...komentar nikolica je ocekivan-seljacki,prost..sta ocekivati od kazandzije.moja podrska kosticu nema veze sa cinjenicom da ga znam i da mi je spasao zivot.:)bravo bravo doco :)
    sad me zivo zanima sta ce iskopati neke prljavstine u medijim.
  • KOmša

    19.10.2015 08:51
    Eto...
    Ima mozga i razuma u SANU.
    Pa sada nek narod malo vaga, da li će se razmotriti mišljenje nekoga vrlo inteligentnog ili nekoga ko je "Vlast" - koga slušate? Mudrost ili silu? KOliko nas do sada košta ta "patriotska" pljačka, koja traje godinama? to plaćanje nepostojećih srpskih strukura "institucija" na Kosovu, da bi se prikazao privid srpskog prisustva na KOsovu...
    KOje odavno i nemamo.
  • 18.10.2015 20:32
    molim lepo
    Uvaziti misljenje g, Kostica, ipak se on nalazi na celu jedne tako ugledne institucije u kojoj starlete zaposljavaju kao sekretarice.
  • Schamlov

    18.10.2015 19:57
    kosovo
    Posle smrti Josipa Broza,pojavljuje se slika u novinama majke sa detetom u narucju mozda se neko i seca te slike tih 80 godina to je bila prva slika izbelica sa Kosova,jos onda je bilo jasno da ce se Kosovo izgubiti kao i ondasnja Juga.Sad samo treba smoci snage i to priznati i objaviti kao i to da smo prodati svedskoj banci odnosno da smo se zbog nekih politickih stranki i lagodnog zivota njihovih clanova toliko zaduzili da sada sa nama upravljaju stranci...takozvana tranzicija..i to treba priznati i reci narodu,eee ali onaj ko to bude rekao,priznao i obelodanio nece imati sta da trazi u politickom zivotu Srbije,niko nema hrabrosti da harodu kaze istinu,zasto smo ostali bez radnika,seljaka,fabrika,zemlje.
  • Srđa

    18.10.2015 19:02
    SANU nema MANU, ali nije TANU
    Baš me zanima kakva će reakcija biti Vučića i njegove svite? Jer SANU nije makar ko i makar šta.
    Ali isto, me zanima kako će reagovati ostali članovi SANU-a? Ako budu delili Kostićevo mišljenje, Tomo, pogrešan fakultet si završio. Fakultet na kojem se uči da treba bežati od istine, i da je istina onakva kakvu sam zamisliš u glavi. E, zato stoje i poglavlja. Zato nijedno poglavlje do proleća neće biti otvoreno. Ja sam Srbin, ali Kosovo ne osećam da je više moje sada. Ne krivim za to ni Vučića ni Tadića. Kriviim Tita, ali od toga nemam ništa. Nažalost, teške odluke su pred Vladom, ali većina tih odluka će slične kao i Kostićeva tvrdnja. Kosovo je otišlo. A ruska priča Tome Nikolića ima svoje pristalice. Ali koliko znam, još niko se nije od ruskog hleba najeo.
  • VladaN

    18.10.2015 18:37
    @Boki...
    Jedini idiot je onaj ko sluša ove što nam trenutno vode državu. Sve što im je servirano su potpisali a za naivne koji ih podržavaju prave scene za unutrašnju upotrebu. Bolje reći da je Nikolić idiot koji je jedino ovde mogao da bude preCednik a Vučić jedna nula koja bi za sve što je učinio po pitanju Kosova nekoga drugoga u najmanju ruku etiketirao kao izdajnika. Ovako kada neko razuman prevali preko jezika nešto što jeste bolno ali istinito, onda daje "municiju" iskompleksiranim i isfrustriranim kvazi-patriotama da govore to što govore. Čitava priča je samo nastavak podela i unošenje nemira među građane. Stvar je i Nikoliću i Vučuću više nego jasna. Njih je dolazak na vlast interesovao samo da bi oprali svoje prljave biografije i da bi stekli konkretnu korist. Sve ostalo nije bitno, a po najmanje građani ove državr u pokušaju.
  • dzon smith

    18.10.2015 17:56
    nikolica za sefa sanu!
  • 18.10.2015 17:54
    Kako da se ovi na vlasti odreknu Kosova kada preko njega drpaju lovu.Šta Vi misite da je njima stalo do Kosova i naroda koji tamo živi? Tu se drpa lova u fulu.Zašto se lepo toma i njegova draga novopešena zadužbinarka ne presele tamo za primer drugima?

    Objavite ovo ako smete.
  • Jogi Letač

    18.10.2015 17:52
    Pametnim ljudima je ovo bilo jasno još pre 16 godina, da je Kosovo izgubljeno u ratu. Neki još žive u iluzijama da će Kosovo da se vrati mirnim putem u okrilje Srbije. A ne može ni ratom, pošto znamo kako se to prošli put završilo, kada smo "pobedili" NATO pakt.
  • Zoran021

    18.10.2015 17:42
    Kosovo i predsednik Srbije
    A ti druže predsedniče lepo tamo na Kosovo pošalji svoga sina da tamo zavodi red!!Da vidimo da li ćeš moći sa policijom da odeš dalje od Vučitrna.
  • makijaveli

    18.10.2015 17:29
    dokle vise
    Godinama slusamo razne price o tome kako nam se postavljaju novi i novi uslovi a to su obicne lazi. Sve je to potpisano u Briselu, ali se narodu stalno krije istina i odlaze. Jos je Kostunica imao plan da pregovori oko Kosova traju i 30 godina, pa sta bude posle...
    Nazalost ovom narodu se moze servirati sve, ako je umotano u neki tkz. patriotski omot !
  • Studentkinja

    18.10.2015 17:21
    da li moze da ostane na celu? Toliko o slobodi govora i misljenja u Srbiji..
  • G-NS

    18.10.2015 17:17
    @BOKI NS
    Ne znam ja baš ko je ovde ispao idi(j)ot... Nemoj samo da se zagrcneš na sendvič, žvaći lagano
  • Što okolo ide

    18.10.2015 17:06
    Okolo se i vraća
    Nije li SANU 80-tih godina sastavila famozni Memorandum koji je postao platforma velikosrpskog nacionalizma? Sad shvataju (bar neki) da je igra završena. Srbija je izgubila Kosovo, a uskoro će, ako bude snage i pameti među Vojvođanima, i Vojvodina poći svojim putem.
    Reakcije na ovu (relativno bojažljivu, ali ipak jasnu) izjavu su merilo srpskog nerazumevanja realnosti. Kusturicina priča o mitovima je dno dna. Šta će ljudi u Srbiji (ne mislim političari, budžetlije i botovi sendvičari) jesti sutra? Gde će se lečiti, ko će im obezbeđivati struju, vodu, grejanje? Hože li nam to obezbediti Miloš-Miki Obilić i car Laza-kamikaza? Važi li "Gorski vijenac" i danas u digitalnom dobu 21. veka? Mislim da ne.
    Kad su Srbi počeli da se upravljaju prema mitovima, počeo je njihov sunovrat. I još uvek traje.
    Hvala što ste objavili komentar.
  • 18.10.2015 16:58
    Mozda Nikolica treba staviti na celo SANU? Covek masterir'o.
  • pawlle

    18.10.2015 16:51
    nikolicu jest da si diplomirao za noc al se nedas pameti,hocu reci pamet ti nije jaca strana
  • G

    18.10.2015 16:21
    Gospodin je u potpunosti u pravu, isto kao kada vam razbojnik otme novčanik taj novčanik više nije u vašim rukama i to sebi treba da priznate. To međutim ne znači da se protiv razbojnika i kriminalaca ne treba boriti.
  • Boki NS

    18.10.2015 14:54
    Vladimir Kostić je kompletan idijot!
  • mile

    18.10.2015 14:45
    E zbog takvih ko sto je taj stojanovic srbija propada I sve vise tone.Stvarno, dokle ce se lagati narod, ajde dosta pa da zivimo ko sav normalan svet. Ja necu ici da ginem a ni moja deca a oni na celu sa tomom nek ginu za svoje ideale .................
  • Mali Đokica

    18.10.2015 14:39
    Istinu na sunce
    Tako je, treba reći istinu. Ovako svi misle da je Kosovo Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna