Info
21.11.2015.
14:44 > 08:28
Do lančanog sudara četiri automobila došlo je danas oko 14 sati kod Merkatora.
  • G

    23.11.2015 11:09
    @X - moram se složim sa anonimnim komentatorom - ne može da vozač ispred vas "izazove sudar" ako se kretao propisanom brzinom i nije vršio naglo prestrojavanje bez uključenog pokazivača pravca ili bilo koji drugi saobraćajni prekršaj. Ako je do nesreće došlo jer je prvo vozilo naglo zakočilo, naglo kočenje je uvek mogućnost u uslovima gradskog saobraćaja iz sijaset razloga i stoga vozači moraju da drže kako distancu tako i da se kreću propisanom brzinom kako do sudara ne bi došlo.
    Ako ste držali dovoljno rastojanje kako ste izjavili a pride se kretali 40 km/h, onda gospodine imate neadekvatne pneumatike na vašem vozilu ili u tom trenutku niste obraćali pažnju na saobraćaj ispred sebe što su prekršaji sami za sebe. Po zakonu, vi ste dužni da držite odstojanje tako da ne izazivate opasnost po učesnike u saobraćaju, a neobavezujuća preporuka je da je odstojanje polovina brzine odnosno u vašem slučaju 20 metara. Najiskrenije sumnjam gospodine da ste držali toliko odstojanje, a naročito obzirom da je kolovoz bio mokar, tako da koliko god vam se to svidelo ili ne vi ste odgovorni za sudar jer u situaciji u kojoj ste se našli niste držali dovoljno odstojanje potrebno da se zaustavite na vreme.
    Srećom, osim manje štete nesreća nije izazvala i povrede učesnika tako da nema potrebe sa prevelikom sentimentalnošću. A i u komentarima se vidi kolika saobraćajna nedisciplina vlada među vozačima.
  • X

    23.11.2015 10:12
    Ispravka 2
    Samo da ne gresim dusu, poslednji auto u sudaru nije pobegao, odslepali su ga dok smo mi davali izjave.
    Toliko
  • -

    23.11.2015 06:07
    @Anonimus - Rusofil_IQ_0
    Druže, to za levu traku možeš okačiti mačku o rep, u gradu to ne važi već samo na auto putu, u gradu leva traka služi da se na semafotu skrene levo, a ne da bi se vozilo 35 ili 80 i guzičalo pred sledeći semafor desno. Razmisli mao o tome.
  • 22.11.2015 19:07
    @X - Ispravka
    Vi niste drzali dovoljno odstojanje (kao i niko iz incidenta) - osim ako je ovaj od nazad klepio i sve spljostio sto je malo verovatno.

    Onaj napred je mogao izazvati sudar prvog vozila u sebe (ako se naglo prestrojio blizu vozila iza sebe, i SAMO tada) te teorije o naglom kocenju i maloj brzini ne piju vodu jer ste vi odgovorni za distancu za vozilo ispred sebe, a ne on za vas.
  • X

    22.11.2015 16:19
    Ispravka
    Ovde vozac jednog od vozila sa slike
    Mala digresija, bilo je 5 vozila u sudaru, peti se vidi na drugoj slici, a na pravoj stoji ispod kisobrana. on je izazvao sudar jer su zbog njega ostala 4 kocila a rastojanje je napravio naknadno jer je hteo da pobegne sa scene.
    Drugo, ja znam za sebe da sam vozio maksimalno 40/h i da sam rastojanje drzao vise nego komotno u odnosu na automobil ispred. Kisa je odradila svoje...
    Svakom ovom moze da se desi, ne budite na kraj srca, malo empatije prema ucesnicima...
    P.S. peti auto po redu (teget karavan) je pobegao sa lica mesta po dolasku policije, ja samo ne znam kako je uspeo.
    Pozdrav svima
  • bane

    22.11.2015 08:05
    obustavljaj
    prekidajte svo dalje komentarisanje. janko i bojan su objasnili suštinu problema. nema se tu više šta dodati. kratko i jasno a skroz tačno. svaka čast.
  • 22.11.2015 06:39
    Maksimalna brzina kretanja u naseljenom mestu je 50 km/h, bez obzira u kojoj se traci vozilo kretalo.
    Komentari o "sporaćima" su besmisleni,prilagodite vožnju uslovima saobraćaja, u protivnom vi ugrožavate ostale učesnike u saobraćaju .
  • 22.11.2015 00:37
    Rusofil_IQ_0
    Ja cu da pokusam da budem realan, krivi si u bahati i brzi vozaci ali i SPORACI!
    Svi su isto krivi, sad cu da obrazlozim zasto!

    Brzi i bahati to svi znamo zasto su krivi, za sporace treba malo jasnija definicija!, mozes ti u desnoj traci biti sporac, itd!, ali ako si sporac ne ides levom trakom bez potrebe, ne guzis se namerno svima, vec polako i pazljivo vozis i gledas da budale koje jure te zaobidju!

    Meni ne smeta da vozim 50 pogotovo kad se uvato zelen talakas, ali kad neki smrad uspori na 40 i 35 a uslovi dozvoljavaju vise pa te non stop zakacinje crveno e onda i ja gubim zivce jer takvih IMA, trce se i samo cekaju da ih neko raspizdi! Aj sto ne drze ostojanje pa da mozes da cirkulises vec svi na 2m jedna iza drugog!

    Znaci LEVA traka minimum 50 ako uslovi dozvoljavaju!, desna traka sporija, kad bi se svi toga drzali bilo bi svima mnogo lakse!
  • janko

    21.11.2015 22:57
    Kako mi ne znamo da vozimo kad padne kiša, pa to je za tv žurnal...stvarno...
  • @ ns

    21.11.2015 22:09
    kad porastes i prelezis boginje, kasce ti se samo
  • aauuu

    21.11.2015 20:50
    Realno, mladji i oni sa sluzbenim kolima su najgori. Majmunisu se, ulecu, zmigavce ne znaju da koriste, misle da su jedini na putu, najvazniji, voze kao da igraju igricu, niti poznaju auto niti propise ni pravila, ne znaju ni znake. Ima takvih i matoraca, voze kao zombiji. Napaljeni prostaci, svi sa navedenim nacinima voznje. Crveni okrugli znak sa horizontalnom belom linijom kaze - ne smes ici tamo! Ali neee, oni idu pa se zaglave. Jos kad im vidim face, tupave i bahate
  • Bojan

    21.11.2015 19:41
    normala...
    Kiša je za NS vozača uvek predstavljala elementarnu nepogodu...žmigavac misaonu imenicu, a kružni tok nerešivu zagonetku. Zato bi bilo najbolje da kola parkira, ali i parkiranje mu ne ide, pa odatle i ovakve vesti.
  • Remorker

    21.11.2015 18:09
    @NS
    A ja dobijem ospice i nervni slom od vas novopecenih i bahatih, koji ne znaju da koriste onu levu poliugicu kod volana. Niti znaju cemu sluzi!
  • ns

    21.11.2015 17:20
    @profesor
    a od vas matorih sto vozite 30 boginje dobijam, nije mi jasno kako prodjete lekarski.
  • DonJuan

    21.11.2015 16:55
    Napaljeni Sumaheri misle da su toliko dobri vozaci da im ne smeta ni kisa, ni malo odstojanje, ni prevelika brzina, niti bilo sta nepredvidjeno sto se moze desiti. Sve znaju i na sve su spremni... Osim sto pojma nemaju.
  • 21.11.2015 16:03
    Majmuni. Zure jako, negde su neophodni valjda. Nije vazno sto ne umeju da voze ni u idealnim uslovima, a kamo li kad padne malo kise.
  • Profesor

    21.11.2015 15:20
    ebo ih
    ebo ih onaj ko im dade dozvolu, sav se tresem dok vozim od kvazi vozača mlađih generacija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna