FOTO: Lančani sudar kod Merkatora, nema povređenih

Do lančanog sudara četiri automobila došlo je danas oko 14 sati kod Merkatora.

Do lančanog sudara četiri automobila došlo je danas oko 14 sati kod Merkatora.

Kako saznajemo, u nezgodi niko nije povređen.

Hitna pomoć intervenisala je tokom dana na uglu Danila Kiša i Braće Ribnikar, gde je lakše telesne povrede zadobio 67-godišnji muškarac. On je zbrinut na licu mesta i prevezen u Urgentni centar.

Putevi Srbije apelovali su na vozače da prilagode vožnju, budući da je na putevima moguće stvaranje poledice u jutarnjim i večernjim satima.

  • G

    23.11.2015 11:09
    @X - moram se složim sa anonimnim komentatorom - ne može da vozač ispred vas "izazove sudar" ako se kretao propisanom brzinom i nije vršio naglo prestrojavanje bez uključenog pokazivača pravca ili bilo koji drugi saobraćajni prekršaj. Ako je do nesreće došlo jer je prvo vozilo naglo zakočilo, naglo kočenje je uvek mogućnost u uslovima gradskog saobraćaja iz sijaset razloga i stoga vozači moraju da drže kako distancu tako i da se kreću propisanom brzinom kako do sudara ne bi došlo.
    Ako ste držali dovoljno rastojanje kako ste izjavili a pride se kretali 40 km/h, onda gospodine imate neadekvatne pneumatike na vašem vozilu ili u tom trenutku niste obraćali pažnju na saobraćaj ispred sebe što su prekršaji sami za sebe. Po zakonu, vi ste dužni da držite odstojanje tako da ne izazivate opasnost po učesnike u saobraćaju, a neobavezujuća preporuka je da je odstojanje polovina brzine odnosno u vašem slučaju 20 metara. Najiskrenije sumnjam gospodine da ste držali toliko odstojanje, a naročito obzirom da je kolovoz bio mokar, tako da koliko god vam se to svidelo ili ne vi ste odgovorni za sudar jer u situaciji u kojoj ste se našli niste držali dovoljno odstojanje potrebno da se zaustavite na vreme.
    Srećom, osim manje štete nesreća nije izazvala i povrede učesnika tako da nema potrebe sa prevelikom sentimentalnošću. A i u komentarima se vidi kolika saobraćajna nedisciplina vlada među vozačima.
  • X

    23.11.2015 10:12
    Ispravka 2
    Samo da ne gresim dusu, poslednji auto u sudaru nije pobegao, odslepali su ga dok smo mi davali izjave.
    Toliko
  • -

    23.11.2015 06:07
    @Anonimus - Rusofil_IQ_0
    Druže, to za levu traku možeš okačiti mačku o rep, u gradu to ne važi već samo na auto putu, u gradu leva traka služi da se na semafotu skrene levo, a ne da bi se vozilo 35 ili 80 i guzičalo pred sledeći semafor desno. Razmisli mao o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.