Info
21.08.2011.
09:55
Novi način obračuna obaveznog osiguranja od 1. septembra poskupljuje polisu rizičnim vozačima. Nagrađuju se vozači koji nemaju učinjenu štetu, a skupljom registracijom kažnjavaju se nesavesni.
  • Mito Primam

    21.08.2011 14:58
    Za nauk
    Ne verujem da će se ovim komentarima bilo šta ispraviti, ali... Prvo su osnovali "udruženje" osiguravača(čitaj monopol), što bi ova je*ena kvazi država morala strogo da zabranjuje. Onda su osmislili sistem, u saradnji sa "državom" gde daju simbolične popuste a drastična dugogodišnja povećanja. Međutim i dalje će kukati kako su cene osiguranja najmanje u evropi i mahati "statistikom našom dikom" i upoređivati tzv. osnovnu cenu sa okruženjem. To što samo desetak posto osiguranika plaća osnovnu cenu a ostali daleko više, to je nevažno. Na njihovoj strani su i vlast i statistika, ali i ovi prenosioci vesti tzv. novinari.
  • goran NS

    21.08.2011 13:58
    prevaranti
    smanjivace osiguranje po 5% savesnim, a nesavesnim - rizičnim povećati odmah za 50%
    OSIGURANJA = LOPOVI
  • Ja

    21.08.2011 13:18
    Takodje ne treba ubacivati u bazu podataka one koji su imali udes a nisu krivi, vec samo one za koje se presudi da si krivi, to je veoma bitno. Sledece sto nije precizirano je da li se prati retroaktivno, sto ne bi bilo dobro. Trece, mislim da je nepravedno prema savesnim vozacima da bonus bude toliko drasticno procentualno manji od malusa, ovo se svodi na daleko vecu zaradu osiguravajucih kompanija. Dakle ok, neka bude veci malus za ODGOVORNE za udes, ali neka proporcionalno, ili barem priblizno za toliko bude veci i bonus kako se cela razlika ne bi prenela iskljucivo na profit osig. kom. vec i na savesne vozace. Pozdrav
  • Student

    21.08.2011 11:58
    I sad, neko vozi nekom od nasih chuvenih dzada (posto to ne mogu da se zovu putevi) i recimo shleper koji je ispred njega baci kamen tochkom i polomi mu far (posto se stakla posebno osiguravaju). I sta sad, on spada pod Rizicne vozace prvi dan? IdiJotarija!

    Kada bi redovna osguravajuca taksa mogla da se "izbegne" uzimanjem kasko osiguranja ok, ali ovako, samo jos jedan nacin da se izvuku pare iz dzepova!
  • 21.08.2011 11:24
    "Tako će, bez obzira na to ko je vozio automobil kada je učinjena šteta, skuplju polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti platiti vlasnik automobila prilikom registracije."
    Retka budalaština..........ccccc
    Jel vi naplaćujete rizičnim vozačima ili rizičnim kolima????
    Sledeće moje pitanje bi trebalo da bude:
    Da li ste vi normalni?
    Međutim neću ga postaviti jer da ste normalni ne biste ovo ni napisali.
  • Lalla

    21.08.2011 10:50
    jednaki pred Zakonom ili jednakiji...
    Ako sam dobro razumeo;
    ko ne bude imao udes imace bonu s od 5%,pa sledece godine jos 5%....ukupno 15!!!!!!!
    Ko bude imao vise od tri saobracajke placace davipo puta vise iliti 250%!!!!!!!!!!!!!!!!
    BRAVO MAJSTORI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ns

    21.08.2011 10:20
    kao i svi zakoni i pravil akod nas i ovo ima rupa na sve strane a posebno ovo poslednje vezano za vlasnika, ako zakon odobrava da se auto vozi tuđ sa ili čak u domaćem saobraćaju i bez odobrenja vlasnika kako onda vlasnik može da bude kriv za tuđe postupke, za nešto gde nije bio ni prisutan!? drugo ovde sve zvoni na krađu i otimanje kao u minus ideš par posto al za štetu i to bilo kakvu!!! ideš dva i po puta gore i ne možeš osam godina da se vratiš u nerizični milje vozača, zašto!?
  • Milutin

    21.08.2011 10:06
    jos jedna legalna pljacka naroda
    ovde lezi zec: "Pri obračunu malusa uopšte nije bitno koliko je novčano "teška" učinjena šteta. Zakonodavac po ovom pitanju ne pravi razliku između slomljenog fara prilikom parkiranja i težeg saobraćajnog prekršaja. Broji se svaka učinjena šteta" -ovo znaci da cemo pre ili kasnije skoro svi biti na malus delu batine dragih nam osiguravajucih drustva tj banaka. Srecom postoji i onaj deo vlade koji preventivno deluje da smanji izdatke naroda. To je onaj deo koji dopusta da budemo lideri regiona po cenama benzina, da imamo lose puteve, da nemamo ni za leba a kamoli za voznju. Uskoro ce voznja biti samo sport bogatih.
  • semtex

    21.08.2011 09:59
    ok varijanta ali...
    Kada je bahatima novac bio problem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna