Info
16.04.2012.
12:49 > 07:48
Samo mesec dana nakon puštanja u opticaj novčanice od 2.000 dinara, pojavili su se falsifikati ovog apoena uprkos tome što je dvohiljadarka najavljena kao izuzetno zaštićena novčanica koju je jako teško krivotvoriti.
  • 20.04.2012 19:28
    Kolika je kupovna moc, mislim da su sve nase novcanice falsifikat
  • Novosadjanin!

    18.04.2012 18:57
    A ŠTA NIJE LAŽNO?
    Sve je laž prevara i obmana, zato sada pamet u glavu barem kada budete glasali, to je jedino pravo koje mi gradjani imamo a da nije lažno!
  • Karamba

    17.04.2012 07:18
    Promašena boja
    Postoje dve nijanse crvene boje i kod originalnih hiljadarki.

    Inače, prosleđivanje lažnog novca se ne radi samo da se ne bi bilo na novčanom gubitku, već i zato što prijavljivanje slučaja policiji povlači davanje izjave i gubljenje vremena.

    Prilikom predaje pazara u jednoj banci, službenik banke je uočio lažnu hiljadarku i vratio mi je, uz objašnjenje da uzmem novčanicu nazad i radim šta mi je volja jer procedura nalaže da slučaj prijavi pretpostavljenom, kasnije i policiji, da se prave zapisnici i.t.d. Svi znamo kakva nam je administracija.

    Inače, falsifikati, naročito oni dobri, nekad promene i po više vlasnika a da se ne primeti šta je po sredi. To kažem vezano za priču o krivičnoj odgovornosti. Pucanje ćorcima... Neka dokaže neko da sam znao kakvu novčanicu imam u rukama pa neka me krivično goni. U međuvremenu, ima boljih i bitnijih kandidata za gonjenje od mene.
  • mala ispravka

    16.04.2012 17:49
    preciznije
    "dešava se da ljudi koji su naseli na falsifikat kasnije pokušaju da ga proslede dalje u promet, što je takođe krivično delo" - krivicno delo je AKO primetite da je falsifikat pa pokusate da prosledite dalje. Ako ne primetite tj. niste svesni a dalje prosledite novcanicu - naravno da nije krivicno delo
  • mrva

    16.04.2012 17:42
    Ma nije to falsifikat nego stamparija narodne banke pocela da stedi na boji, papiru i ostalom... Pa kriza a i da se ustedi za kampanju
  • Pezos

    16.04.2012 16:23
    Oprema
    "Najčešće bude promašena boja, krući je papir, ponekad novčanica bude kraća milimetar ili dva usled greške kod sečenja,"

    Za nauk : Nigde bez šublera,mikroskopa i od svakog apoena novčanice uzete iz banke.
  • anonim

    16.04.2012 15:06
    laznjak
    mislim da se prvo pojavilo u Subotici,to se odmah znalo samo sto policija juri manje ljude,ne isplati se baviti kriminalcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna