Info
24.04.2012.
22:20
Protest koji su za sredu najavili neki vojvođanski paori, nezadovoljni novim načinom raspodele subvencija po prinosu umesto po hektaru, ne podržava ni jedna relevantna asocijacija zemljoradnika u pokrajini, tvrde poljoprivrednici koji su lane bili među glavnim organizatorima protesta.
  • Stanoje

    25.04.2012 10:07
    replika
    @pizdun, @Scotch Bonnet

    Nije mi sve potaman pa ne oduzimam drugima pravo na rad, zaradu, skolovanje i obavljanje svojih zivotnih aktivnosti.
    Nemam nista protiv protesta paora, ali ne na nacin da meni uzmu hleb iz ruke, tj izbiju par desetina hiljada dinara za dva-tri dana..
    Ne shvacam i dalje zasto moraju ici traktorima i zasto moraju stati na put..zasto ne odu autima pa ne blokiraju Vladu..Zasto njih nekoliko desetina hiljada ne ode u Bg pred Vladu?
    Nisam ni ja zadovoljan mnogo cime pa ne blokiram druge ljude. A vi sto imate takve komentare sigurno sedite kod kuce ili na poslu, do kojeg ne morate putovati, pa ste jako pametni.
  • Pizdun

    25.04.2012 09:38
    "Pozivam sve zaustavljene putnike da slikaju blokade i tablice traktora, kako bismo mogli podici tuzbu za pricinjenu stetu. "

    Ma ajde, junacino, udari na radnike i seljake,
    samo tako verno pseto, nek te drzava vidi kako si uzoran poslusnik. Bravo Stanoje! Uzmi i palicu pa im razbijaj traktore. Zapanjujuce je koliko si kratkovid.
  • Scotch Bonnet

    25.04.2012 08:55
    Sila
    Vojislavu Melesevu je drzavna bezbednost sela na vrat i zavrnula usi. Tako se to radi u drzavi Srbiji. Istom taktikom se sluzio i Milosevic, ako se secate jedno vreme su paori lozili zito i kukuruz u svoje peci a drzava je uvozila "jeftino" zito iz Belorusije. Najvaznije je da su tajkuni obezbedjeni i da je njima po volji. Ko j**e narod.

    Ovo je jos jedan razlog zasto se treba pobuniti protiv sadasnje bulumente.

    Stanoje tebi je izgleda sve potaman u ovoj truloj nazovi drzavi cim ti ne odgovara protest paora!?
  • Stanoje

    25.04.2012 06:00
    odsteta
    Naravno da cemo traziti stetu, ne samo prevoznici, nego i svi mi putnici koji imaju probleme na poslu, smanjene plate zbog kasnjenja, i ostale velike gubitke u novcu i vremenu..
    Pozivam sve zaustavljene putnike da slikaju blokade i tablice traktora, kako bismo mogli podici tuzbu za pricinjenu stetu.
  • berolina

    25.04.2012 05:27
    zavadi pa vladaj
    ...ministarstvo poljoprivrede, koje odbija bilo koji susret sa poljoprivrednicima, NEMA SVRHE NI POTREBE DA POSTOJI! kome je ispod casti, da diskutuje na temu SVOG RESORA, taj NE TREBA NI DA POSTOJI.tacka
    ova i ovakva NEODGOVORNA srbijanska politika ce biti jako skupa...duznicka kriza LUPA NA VRATA!

    menjajte minista!

    menjajte "politicare"!

    ...od tolikih vrednih, pametnih i priznatih strucnjaka, koje ima Vojvodina; poljoprivredom Vojvodine "gazduju" politicki amateri i "polit-pajaci", veciti partijaski "kadrovi" i dobro placeni "savetnici"!

    dokle?

  • LALA

    25.04.2012 01:02
    nije tačno
    Protest ne prodžava samo klub "100 paora plus". Očigledno su kupljeni od strane vlasti da ne talasaju pred izbore. Sve ostale asocijacije kreću u proteste. Evo sveže vesti sa B92:

    http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=04&dd=25&nav_category=12&nav_id=603597

    Društvo | sreda 25.04.2012 | 00:45

    Novi protesti poljoprivrednika

    Beograd -- Nezadovoljni zemljoradnici iz Vojvodine najavili su za danas protest zato što se protive državnoj politici subvencija.

    Oni su naveli da će blokirati puteve na više od 80 mesta u Vojvodini.

    Poljoprivrednici su krajem prošlog meseca krenuli traktorima u protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila zbog čega je 48 sati bilo blokirano više putnih pravaca u pokrajini.

    Oni su, ipak, uspeli da sa 100 traktora dodju u prestonicu i nakon razgovora sa ministrom policije Ivicom Dačićem odlučili su da "zamrznu" protest do danas, dajući rok vladi da im ispuni zahteve - medju kojima je glavni vraćanje na stari sistem subvencija ratarske proizvodnje.

    Predsednik kluba "100 paora plus" Vojislav Malešev kaže da članovi te asocijacije "ovoga puta neće učestvovati u protestu, jer nije pravi trenutak".

    „Deset dana pre izbora nije vreme za proteste, a drugo šta mi ima da tražimo od odlazećeg ministrstva poljoprivrede. Treba da tražimo od onih koji dolaze, jer ovi što idu mogu da obećaju šta hoće i ne moraju to da ispune. Trebalo je da protestujemo pre nego što su donete uredbe i budžet“, kaže Malešev za B92.

    Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović kaže za Jutarnji dnevnik da, bez obzira na nezadovoljstvo jednog dela zemljoradnika, ministarstvo ne razmatra mogućnost vraćanja starog sistema subvencionisanja poljoprivrednika.

    „Ovo jeste adekvatan način trošenja budžetskih, ograničenih finansijskih sredstava kojim ministarstvo poljoprivrede rasplaže na ljude koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Smatram da su legitimni interesi proizvođača u potpunosti očuvani, a za određene kulture čak će ovogodišnja visina subvencionisanja biti veća nego prošlogodišnja, na primer šećerna repa. Svi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom imaće pravo na ove subvencije i ova politika je nediskriminatorska.“, rekao je za B92 Milovanović.

    Nezadovoljni poljoprivrednici traže, osim povratka starog načina dodele subvencija, što znači da se za svaki hektar dobije u vidu podsticaja 14 hiljada dinara, takodje i da se produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i počne primena ranije usvojene Strategije razvoja poljoprivrede.
  • Vojvodina paorima

    24.04.2012 23:36
    tajkunima bukagije
    Nije tačno, ovo što stoji u vesti je servirano sa vrha vlasti. Još su i kod vas urgirali da bude objavljeno posle ponoći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna