Info
11.11.2012.
16:37
Kosovski premijer Hašim Tači smatra da Srbija insistiranjem na podeli Kosova rizikuje svoju evropsku budućnost i igra se vatrom.
  • Lemi

    12.11.2012 20:05
    Laž boli kada je prikazuju kao istinu
    Ma, jasno je meni da je nama Kosovo kamen oko vrata, ne morate lupati minuse... Ali, zar sam nešto ja slagao? Zar vas nepravda ne boli? Zar ne mislite da se svet ogrešio o nas?
  • Lud&zbunjen

    12.11.2012 14:21
    @ G
    ja mislim da si ti samo lud a ja samo zbunjen, i da ti mene, oprostis na izrazu, jebes u zdrav mozak.

    aj ziveli za neku lepsu buducnost u istoriji ;D
  • G

    12.11.2012 13:41
    @Neusatz
    1. Videćemo ko će se tek tako "povući" sa svojeg.
    2. Nejasno je zašto niste intelektualno, socijalno i civilizacijski evoluirali nego se ponašate kao da je i dalje 1918. Potrebno vam je hitno lečenje.
    3. Širenje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti je krivično delo.
    4. Kao i vi nama "gospodine".
    5. Videćemo da li će vama trebati, ne viza nego dopust da vas posete u zatvoru u koji spadate.

    @Lud&Zbunjen - pravo na slobodu govora nije pravo na zagovaranje proterivanja građana Vojvodine, širenja verske, nacionalne i međugrađanske mržnje. Za referendum se ne pita "da li sme", već za to postoji procedura - procedura koja zahteva određen broj potpisa da bi se referendum uopšte mogao održati. Ali pošto podršku NEMATE, pa nemate ni potrebne potpise, vidimo stalne pretnje kako ćete na silu da udarate granice, i na silu proterujete građane Vojvodine. Razumem da želite da istoriju zaboravite, i potom napravite novu raciju. Ja sam vam međutim lepo rekao - NEĆE biti dozvoljeno da šačica fašističkih majmuna protera ijednog jedinog građana Vojvodine.
  • Lud&zbunjen

    12.11.2012 12:49
    @G i без прошлости нема ни будућнос
    G jbg sta da ti kazem, izgleda da mi ni ti ne dopustas pravo na slobodu govora kao i sam beograd. idi ti lepo pitaj one u beogradu dal smemo mi lale na referendum pa ces cuti realan odgovor od njih posto ne vredi ja da ti objasnjavam nista ;)

    без прошлости нема ни будућнос tvoj komentar nisam ni procitao ceo.. samo prvi i poslednji red sam procitao i sve mi je jasno - ako si tako vrsni poznavalac istorije (a samo si uradio copy/paste) onda izvoli nauci istoriju bugarske, turske, grcke, madjarske i svih redom na balkanu i probaj da promislis sta bi se u ovom momentu desavalo na balkanu da se sve te okolne drzave nisu odrekle istorije.
  • Neusatz

    12.11.2012 11:55
    @G
    1. Neće biti rata, povućićete se mirno

    2. Neće biti referenudma, jer ga nije bilo 1918.

    3. Nećemo ućutati, bićemo još glasniji

    4. Možete da nam pljunete pod prozor

    5. Uskoro će vam za to trebati viza
  • без прошлости нема ни будућнос

    11.11.2012 23:53
    @Lud&zbunjen

    "Не кради државу, јер је скупо плаћена. Браћа твоја изгинула су у ратовима бранећи државу. Они су положили животе своје за државу - како се ти усуђујеш красти и поткрадати ту прескупу тековину? Ова је држава и њихова колико и твоја, и више је њихова, јер су је платили више од тебе; више су уложили у њу него ти. Ја кажем: држава је својина и оних који леже у гробовима колико и оних који играју по салонима, и још више. Ко дакле краде државу, мародер је исто као и онај ко пљачка мртве. Јер и један и други ударају на својину мртвих.

    Твоји ђедови и прађедови и чукунђедови борили су се за ову државу, мучили се за њу, уздисали, плакали, знојили се, крвавили се, умирали. Безумниче! Кога крадеш? Крадеш своју најближу својту, која те из гробова проклиње. Одсецаш се од ње и она од тебе. Твоји преци не признају ти право грађанства у овој њиховој држави; они те се отресају пред Богом и убрајају те у род пацова. Кад крадеш државу, крадеш отаџбину своју, земљу отаца својих; и крадеш браћу своју, синове и кћери отаца твојих. Замисли, да сви пођу за твојим примером; да сви почну красти државу своју - шта би било? Земља витезова и мученика претворила би се у јаму пацова! И Бог праведни, који гледа по земљи и тражи људе, одузеће земљу од пацова и дати је људима, странцима из близа или издалека.

    Гле, још плачу ратне удовице. Још се муче неодрасли сирочићи, питајући мајку, где им је отац. А мајка им одговара:

    Погинуо је за ову државу. Потонуо је у море, и рибе су га појеле.

    Ово није разговор једне мајке са својим сиротанима, него многих и многих хиљада мајки удовица са децом својом.

    Зар тебе не хвата језа од оваквих разговора, који испуњавају ваздух који ти дишеш од Великог рата до данас?"

    Свети Николај Српски
  • pinki

    11.11.2012 23:08
    ?
    Administratore Sta je lemi rekao a nije istina???
  • bronko

    11.11.2012 22:38
    malo je preterao s kvarcanjem, kao šargarepa je.
  • patriJote

    11.11.2012 21:22
    crknite od muke
    "Ruska gazeta: Nova Vlada Srbije spremna za bezuslovnu kapitulaciju pred Zapadom"

    Samo nekoliko dana pre nego što je Putinov general odaslao otrovne strelice prema Srbiji, prokremaljski list “Ruska gazeta” objavio je članak u kome je optužio novu vladu Srbije da je spremna na “bezuslovnu kapitulaciju pred zapadnim zemljama”.

    “Platforma za Kosovo nove srpske vlade dovešće do bezuslovne kapitulacije Srbije pred Zapadom koja podrazumeva saglasnost Beograda da se otcepljena južna pokrajina primi u UN kao suverena država”, objavljeno je u štampanom izdanju “Ruske gazete” od od 5. novembra. List je naveo da Srbija formalno-pravno neće priznati nezavisnost, ali da “u ruskim diplomatskih krugovima navode da će ovakva kapitulacija primorati većinu članica UN koje do sada nisu priznale Kosovo da preispitaju svoju politiku”.

    "Rosijskaja gazeta" je citirala neimenovani izvor iz ruskog Ministarstva inostranih dela da diplomatama iz Moskve nije uspelo da ubede Beograd u to da je za Srbiju najpovoljnije da se kosovski konflikt "zamrzne" na neodređeno vreme, kao i da ne pristane na inicijative SAD i EU da se odrekne svog državnog integriteta i suvereniteta u zamenu za "maglovito obećanje datuma za početak pregovora o prijemu u EU".

    Prema pisanju lista, za srpsku javnost Vlada u Beogradu će pripremiti argument da se radi o rešenju koji se ugleda na model "dve Nemačke države u vreme hladnog rata", što zvaničnu Rusiju očigledno čini sve nervoznijom."
  • G

    11.11.2012 21:07
    @Lud&Zbunjen - "realna ideja" se ogleda u SLOBODNOJ a ne nametnutoj volji građana. Pretnje kako ćete Vojvodinu da odcepite na silu ne spadaju u "realne" a još manje normalne ideje.
    Ja razumem da ste u potpuno mentalno poremećeni jer vam se priviđa neki "nebeski narod", nešto što niko ovde nije ni pomenuo osim vas, ali to je posao za psihijatrijsku kliniku koja vam je veoma potrebna (posebna je priča ta da su evidentno jedino "vojvođani" nebeski narod, jedino "vojvođani" nisu niodakle došli pa su onda valjda - pali sa neba).
    Ti si taj koji zvecka pretnjama. Više puta sam vama fašističkim kerovima rekao jasno i glasno - ORGANIZUJTE REFERENDUM ILI PREKINITE DA LAJETE i dižete tenzije i širite međunacionalnu i međugrađansku mržnju!
  • janko

    11.11.2012 20:52
    @ veliko G
    "kako ćete bez ikakve podrške da uspete".... da li? pitaj master grobara, gljivicu pacica, stiropor kerica sta su im mame (klintonka, estonka, merkelka) u poverenju rekle.

    http://www.021.rs/Info/Srbija/EK-prati-uticaj-odluke-Ustavnog-suda-o-Vojvodini.html
  • Lud&zbunjen

    11.11.2012 20:17
    @ G
    izvinite gospodine nisam vas prepoznao, ali moj komentar je vodjen realnom idejom a ne osecajnom za razliku od tvog komentara.. nekako osecam da si ti pripadnik nebeskog naroda - a sama ta prica oko nebeskog naroda i njihove "teritorije" je mnogo zastarela. ako malo bolje pogledas sve drzave oko nas su se odrekle svoje istorije i okrenule su se buducnosti i realnosti dok je srbija jedina drzava na balkanu okrenuta ka istoriji i masti, i sa te strane, nama nikako ne pripada mesto u buducnosti. i samo da znas ja sam poreklo srbin i ne pada mi na pamet da previse srbujem jer mi je na prvom mestu moja buducnost - od ekonomske situacije do mojih licnih prava. a svi koji srbuju i zveckaju pretnjama ne mogu nista postici sem kontraefekta koje smo se vec nagledali previse u poslednjih 20 godina i ako dosad nismo videli taj "kontraefekat" onda nam stvarno nije mesto u buducnosti..
  • 11.11.2012 20:12
    http://www.kosovothanksyou.com/
  • Lemi

    11.11.2012 19:56
    Laž do laži...
    Nezavisna država Kosovo je tvorevina na lažnim nogama i kao takva ne može opstati... Kad tad će se svetska neravnoteža poremetitii i ono što je u toj neravnoteži rodjeno ponovo će na vagu. Hašim Tači kaže da su Albanci ustali protiv Miloševićevog terora i da su zato stvorili nezavisnu državu. Čekajte malo, pa zar oni nisu mnogo pre Miloševića počeli da stvaraju tu svoju državu? Pitajte Dobricu Ćosića kada je još on govorio šta nas čeka od Albanaca koji su imali posebne povlastice u Brozovoj Jugoslaviji.
  • Konstantin Rapidograf

    11.11.2012 18:59
    Živi bili...
    Komentator Lud & zbunjen nije lud, a zbunjen je - kao i svi mi. Nekog đavola nam istorija crta na zidu. A sve je počelo paranojom Slobodana Miloševića, Mire Marković i Vojislava Šešelja. U Hrvatskoj i Bosni su slomili burgiju, a na Kosovu su uporno vodili kampanju isterivanja albanskog stanovništva, navukavši tromesečno bombardovanje na glave sopstvene nacije. Barem da je sve to završeno u smislu ''bilo pa prošlo''! Ali nije! Ovom zemljom ponovo vladaju neki novoizlegnuti tići Slobići, Mirjanići i Šešeljići! Šta drugo od njih očekivati nego nove avanturističke vratolomije! Bilo kako bilo, balkanskim kartografima u skoroj budućnosti neće biti dosadno.
  • G

    11.11.2012 18:52
    @Lud&Zbunjen - videćemo "uskoro" kako ćete bez ikakve podrške da uspete u svojoj pretnji "gospodine".
  • lud&zbunjen

    11.11.2012 17:15
    ...
    jos nije gotovo sa stvaranjem država i definisanjem granica na balkanu, uskoro vise o vojvodini a manje o kosovu ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna