Info
27.11.2014.
08:12 > 08:23
Participacija za lekove sa A liste neće biti veća od 50 dinara, kaže direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Momčilo Babić, koji poručuje da neće biti nestašice lekova.
  • Ljubavnik informacija

    27.11.2014 12:44
    Kako sam ja negde cuo...
    Kada je na tenderu jedan nemacki koncern snizio cene leka da bi prosao,to nije promaklo nadleznima iz RFZO. Zato su po kratkom postupku doneli direktivu o smanjenju cene lekova. Posto iza koncerna stoje Nemci kao i iza jedne veledrogerije i velikog lanca apoteka,cini se da je strateski cilj propast postojeceg sistema te osvajanje srpskog trzista i uticaja Nemacke na ovdasnje vlasti i politiku.Ima na kraju da ih molimo za saku lekova!Inace "napolju" su cene istih lekova vece a nekih i visestruko od nasih(osim ako uplacujete privatno osiguranje). Mislim,gospodo, da su ovi nadlezni toliko puni sebe da prave naivne greske kao mala deca poslovanjem u farmaceutskoj bransi!
  • ovdasnji

    27.11.2014 11:02
    nije istina !
    a sta je sa lekovima koje lekari prepisuju,nema zamene i na kraju debelo platis !!!
    ps-moja cerka je pored inekcija morala da plati jos 3120 dinara za lekove koje joj je lekar specialista prepisao !
    zasto placamo socijalno ako treba da doplatimo kada nam nesto treba ?
    ne uzmu na mostu nego na cupriji !!!!
  • 27.11.2014 09:04
    Panklav na recept - participacija 750din. Drugi lek (antibiotske kapi) nisu nigde mogli da mi izdaju na recept jer se šifra leka na receptu (koja se automatski povuče iz baze u softveru u DZ) ne poklapa sa šifrom leka u apotekama - plati još 250din. Toliko simboličnom učešću za lek iako mi za zdravstvo svakog meseca odbijaju ne baš zanemarljivu cifru od plate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna