Info
16.12.2014.
19:43
Čak sedam učenica osnovne škole u jednom malom mestu u BiH zatrudnelo je tokom petodnevne ekskurzije, rekao je nacionalni koordinator za reproduktivno zdravlje Republike Srpske Nenad Babić.
  • laki

    17.12.2014 15:51
    @sasa
    Ja ne zam gde si ti živeo u to vreme, ali ja sam živeo u jedan civilizovani uređeni svet gde su vladale pravila postavljene od roditelja. Znaš ti koje batine dobila moja majka kao pubertetlija samo zato što umesto 23.00 sata došla kući u 24.00 sati. Da devojka u tim godinama ostane trudna, pa oterali bi je od kuće i rodbina, društvo, svi bi se odrekli nje. A isto je bilo i u moje vreme. Znaš ti koji bi skandal bio da posle udaje muž otkrije da ona nije nevina? Nemoral, sex u to vreme kod nas među mladima nije bilo, ali za koju god bi saznali da se sexa, i devojke i momci svi bi je zaobilazile u širokom luku. Srećom takvih devojaka vrlo vrlo malo bilo. U ono vreme svest dece, odgovornost i ozbiljnost je bila daleko veća, upravo zbog mogućih posledica od reakcije okoline. I zahvaljujući odgovarajućim merama roditelja i pravila koje danas nema. I vidimo kakve su rezultati. Zlo koje ne može biti veće.
  • Andrija Šrek

    17.12.2014 15:19
    !!
    Dooobra exkurzija bila...
    Šalu na stranu, ovo je samo još jedna posledica toga što se u školama predaju verske doktrine (koje SVE zagovaraju da se NE koriste kontraceptivna sredstva bilo koje vrste!), umesto seksualnoga obrazovanja, gde bi deca naučila kako da se zaštite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti.
    Pa su posle, kobajagi, svi u "šoku", licemeri!
  • Hehe

    17.12.2014 10:26
    @propast
    Pa najbolje da tuku trudnice...
  • 17.12.2014 10:09
    @Laki
    Itekako je pre trideset i više godina bilo maloletničkih trudnoća, samo se to krilo i nije se objavljivalo na sva zvona.
  • sasa

    17.12.2014 09:11
    @laki
    e da, nije bilo maloletnicke trudnoce? Ma jok, nego svi cedni do braka.
    Do duse, moja zena se rodila iz jedne takve trudnoce, al to se ne racuna!
    Sta ti mislis koliko ce se ove dece roditi iz ovih 7 trudnoca? Mozda jedno, ako je verovati statistikama...
  • zoran

    17.12.2014 08:54
    mali debeli je ipak bio u pravu
    i ko ce sad da se izvini ivanu ivanovicu?
  • @Pacman

    17.12.2014 08:47
    Prica
    Videse deca da od price nama selameta pa o'ma presla na stvar. Brzo kapiraju!
  • Laki

    17.12.2014 08:41
    @sasa
    Otkud znaš da su dobile batine? Ja garantujem da nisu videle ni "d" od batina, inače se ne bi tako raspustile. Pa pre 30-40 godina nije bilo ni kontracepcije niti se deci pričalo o sexu, pa opet nije bilo maloletničke trudnoće, jer sex im bilo strogo zabranjeno u ono vreme. I zahvaljujući pećinskim ljudima kako neko kaže, u ono vreme neposlušnost i prestupe se uspešno vaspitalo batinama, pa je zato u krugu mladih i poljubac krišom bila retka i velika stvar. E danas kako više nema pećinskih ljudi, imamo raspuštenu decu životinje koje se sexaju gde god stignu. Znači društvo nam mnogo mnogo unazadovao, a ne napredovao. Žao mi je da ovakvo raspušteno razvratno nemoralno nevaspitano društvo sa životinjskom ponašanjem neki smatraju moderno napredno društvo. To sve govore o njima. Pa i u čitavoj Bibliji Bog prestupe i neposlušnost svoje dece, ljudski rod kažnjavao batinama, a ne prostim razgovorom. Jeli moguće sada da i Bog greši?
  • 17.12.2014 07:31
    Čestitamo. Nas vernike interesuje, da li su blagoslovene devojčice bile i venčane po verskim običajima?
  • sasa

    17.12.2014 06:37
    @anonimus
    zakon koji zabranjuje batinanje tek treba da stupi na snagu. Ove devojcice su vaspitane po starom, s batinam pa vidi rezultate.
    NIsu batine jedini nacin vaspitanja, covece iz pecine!
  • mex

    17.12.2014 02:49
    kontracepcija
    Sta ima da se iko tuce i sili, jednostavno nauciti decu o kontracepciji!
    Ako neko zeli da se je**e nemozes mu ti zabraniti mozes ga samo nauciti kako da se zastiti i o svim rizicima
  • Pacman

    16.12.2014 23:59
    @Anonimus - propast
    Promasili ste poentu, bojim se. Sa decom se nazalost ne prica o reproduktivnom zdravlju. Koliko pre tri nedelje, na istom ovom portalu su komentatori slicnih razmisljanja kao i vi govorili protiv uvodjenja seksualnog vaspitanja deci. Razmislite da li su zatrudnele zbog nedostatka batina ili nedostatka pravog razgovora.
  • 16.12.2014 20:08
    propast
    Pa da ,batine ne dolaze u obzir,imaju svoja prava,vikati na njih nije uputno,divan im ne pomaze jer su na to oguglali i ... nista. Je*u se pa se je*u.Odeosmo u tri lepe .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna