Novi Sad
02.09.2010.
08:34 > 04:24
Prosvetna inspekcija će preispitati rad Školskog odbora, izbor direktorice Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, Slavice Ristić, te suspenziju nastavnika fizičkog u toj školi, Marka Grgurovića.
  • bubamara

    07.10.2012 09:45
    pomozi boze
    Ne znam sta da kazem,ne mogu da verujem da je jedan profesor kaznjen samo zbog toga,sto je ucenici oduzeo mobilni,jer ga je koristila na casu.Eto dokle nas je doveo novi zakon o nekaznjavanju ucenika,o njihovim pravima i slobodi,da rade sta hoce,a mi im ne smemo nista,A gospodo draga,sta je falilo nekada,kada smo se bojali nastavnika,ucitelja i dr.Bili smo bolji djaci i bolji ljudi.Znao se red,i disciplina,a ako je i bila poneka pecka,ili malo cupanja za zulufe,nikome nije palo napamet da se buni ili tuzi.Ako si zaslizio kaznu,to je bilo uredu.Mada je i tada bilo onih koji su preterivali,i bili su sankcionisani.Marka doduse ne poznajem,ali koliko sam cula,covek je porodican ima 5 dece,ne verujem da bi rizikovao svoj posao zbog gluposti.Nije to nista,cekajte kada vam djaci budu na casove donosili oruzje,kada padne prva zrtva,kao na zapadu,ne daj boze,onda cete se valjda opametiti,i prestati da poprimate neka zapadnjacka pravila,i evropske glupe zakone.Dragi Marko,dobrodosao ti nama u predskolsku ustanovu radosno detinjstvo
  • 08.02.2012 15:54
    prijem u radi odnos
    Direktorka nezakonito,samovoljno,na svoju rukubez vredovaja i zakonom propisaih kriterijuma bez konkursaa potom na kokurs prima u radni od os najgore kadidatedok neizabranim šalje samo obaveštenje koga je primila.Pri raspisanom k0onkursu sekretar skole tel.otvoreo kaže da nema svrhe konkurisati jer neko već radi.Tako je i sa mestom bibliotekara.Zato ćemo zahtevati njenu hitnu smenu i odgovorost.
  • Odvratno

    25.01.2012 12:25
    ......
    Nazalost je ona izzabrana za direktoricu,i opet iznova nevini stradaju....al eto,mada nema veze sve ce doci kad tad na mesto. samo polako.
  • 04.09.2010 08:56
    P.S.@Nec
    I još nešto, ne kaže se "jel", nego "je li" ili "je l'".

    U jednom si u pravu, rasplinjujemo se na gluposti, pišemo o gramatici, Borku (koji se mogao setiti da kritikuje njeno postavljenje i 2005. iako je nije DSS postavio, ali bila je njihov član), a problem i dalje ostaje.
  • 04.09.2010 06:54
    @Nec
    Poslednje pitanje postavi autorima Recnika.
  • nec

    03.09.2010 19:44
    bzvz
    Eto o čemu se ovde raspravlja, o pravopisu i gramatici...tako se rasplinjujemo u svemu i ovo u školi će proći tako u nadmudrivanju i praznoj priči. Ma svaka nam čast, tako nam i treba, ne treba se uopšte žaliti..zaslužili smo i gore.
    Btw, od kad se kaže "srpskogA"? Jel se onda kaže i "Rečnik francuskoga/engleskoga/...jezika"? Samo pitam...
  • roditeljka

    03.09.2010 18:39
    zlato????????
    Zasto vi lepo svoje dete ne ispisete iz "Vase Stajic", pa ga prebacite u skolu kod Grand Show direktorke kad je ona takvo zlato naspram DS direktora?
    Vas komentar je tako providno narucen da sve boli.
  • Gramatika

    03.09.2010 16:02
    @Pravopis
    Borko je napravio grešku što je glagol "vršiti" (obavljati) upotrebio sa imenicom "pritisak" a mogao je jednostavnije reći "pritiskati".
    Šteta je što se Borko i druge opozicione stranke u gradu uopšte ne čuju, jer mislim da u gradu ima mnogo većih problema od neke Slavice Ristić (za koju bih voleo da čujem šta je to radila u prethodnoj školi kao direktor).
  • Lingvista

    03.09.2010 14:33
    @Pravopis
    Gospodine, gospođo ili gospođice, ne znam iz kog Pravopisa ste Vi stekli lingvističko znanje, ali ako otvorite "Rečnik srpskoga jezika" (Matica srpska - Novi Sad, 2007), str. 177, videćete da glagol vršiti znači: činiti, obavljati, izvršavati (neku radnju, posao), npr. "vršiti popis, pritisak" itd. Na strani 173. lepo piše da vreći (vrći) znači odvajati zrelo zrnevlje žita od klasja, npr. "vreći žito, pšenicu".

    Toliko o Vašem poznavanju srpskog jezika.
  • Pravopis

    03.09.2010 08:46
    ...na njih je nažalost najlakše vršiti pritisak u uslovima kada se svakodnevno ostaje bez posla, kaže Ilić.
    Vrsi se zito, nuzda i atentat. Ajd sto to ne zna gotovo cela Srbija, ali vi!? Tako mladi i ambiciozni, pa jos pricate o skolstvu i obrazovanju... Sedi - 1!
  • prosvetar

    03.09.2010 06:56
    Svi oni za masku farbaju ograde i zidove skola da namire nadlezne oci a unutar kolektiva potvrdjuju onu narodnu da se na vlasti tek pokaze ko je kakav covek. Neki se kriju iza pol.stranaka, da moraju da postupaju po instrukcijama, a neki koji nisu "clanovi" kriju se iza ljudskosti i zakonitosti pa opleti po neposlusnicima i dovedi "svoje" ljude. Jos ako je sa "sindikalcem" u istom kolu....jadna nam majka
  • 03.09.2010 06:51
    "Kako se Pokrajinski sekretar ne upozna sa dosadasnjim radom doticne!?" reče @Fruska gora.
    Pa upoznat je. I to dobro. Možda još uvek upoznaje."
    Mislis u horizontali, posto je doticna u prvom predstavljanju nastavnickom vecu istakla da je za "slobodnu ljubav" ma sta to znacilo. Ko razume shavatice
  • Roditelj

    03.09.2010 05:49
    iz OS Vasa Stajic
    Šta ste se svi okomili na Slavicu Ristić? U odnosu na većinu ostalih direktora ona je ZLATO! Za vreme njenog mandata Vasina škola je uređena, dvorište sređeno, ograda renovirana. NAstava je bila redovna, a kadar u školi je takav kakvog ga je nasledila.
    Bolje pogledajte propadanje ostalih osnovnih škola u kojima su već godinama u nazad direktori iz DS-a - TRAGEDIJA!
  • Deran

    02.09.2010 23:04
    Ovo radi SPO sa LSV-om...
    Slavica Ristić je član SPO-a, koalicionog partnera sa liste LSV-a!!!
  • 02.09.2010 20:35
    NE ZAMENJUJTE TEZE

    Sto ste se okomili na decka iz DSS-a? Da ste dobro informisani znali bi ste da joj prvi mandat nije dao DSS.
  • 02.09.2010 16:21
    "Kako se Pokrajinski sekretar ne upozna sa dosadasnjim radom doticne!?" reče @Fruska gora.
    Pa upoznat je. I to dobro. Možda još uvek upoznaje.
  • IVINS

    02.09.2010 16:01
    PARTIJE RUKOVODE SKOLAMA
    Posle svakih izbora medju partijama se dele skole u NSu (takozvane KVOTE).To su ona 3 clana Skolskog odbora iz, kao, lokalne samouprave. To je javna tajna jos od 2000. god.Skola u Pezosu pripada Ligi.Njihovi clanovi SO su dobili instrukcije da glasaju za S.R. sto je prosto neverovatno s obzirom da je u prethodnom mandatu bila kadar DSSa.Jedan ovdasnji demokrata mi je to objasnio recima POLIICKI KOMPROMISI, kao da je to sasvim normalno. Meni nije . . .A kad pogledam ko je sve danas direktor skole, padnem u bednjak.Ipak, jos gora je skolska uprava.Amaterizam svetskih razmera!
  • Mister X

    02.09.2010 15:56
    Sve gori od goreg
    Ne znam da li je gori ovaj klinac što je sebi dao za pravo da o svemu daje mišljenje ili Slavica Ristić, bivši kadar DSS-a i to dna te stranke? Ko je uopšte predlžio dotičnu personu za mesto direktora, posle svega onog što je napravila u školi "Vasa Stajić"?
  • travka

    02.09.2010 15:43
    čovek je čoveku vučko
    Koga si ti mali bre, pitao da daješ izjave u novinama?
  • tastatura

    02.09.2010 15:19
    odgovor
    Sramota za skolstvo!
    Pa dokle ljudi!???
  • fruska gora

    02.09.2010 14:54
    skola
    Ljudi, ovo je strasno!Kako je to moguce da R.S.upropscuje drugu skolu - zaposlene, roditelje, decu! Kako se Pokrajinski sekretar ne upozna sa dosadasnjim radom doticne!? Strasno,strasno, da ne poverujes!!!
  • Slavoljub

    02.09.2010 14:51
    DSS protiv Slavice?
    Pa ko je prvi postavio Slavicu Ristic za direktora? Ne znate? Pa DSS! Onda je pljunula na budale i presla u drugu stranku, a oni bi sada da je smenjuju! Ako nije dobra, sto ste je vi postavljali? Ako je dobra, sto bi da je smenjujete? Ili je samo dobra ako je s vama? E, bitange smesne! U kucicu (sto bi rekao vas bivsi koalicioni partner, a nasa vrla gradonacelnica Maja)!
  • ulicni svirac

    02.09.2010 14:49
    losa selekcija
    Neverovati, kako je R.S.sto rece neko,samo mogu da napisem inicijale,izabrana za direktora!? Pa jadno nase skolstvo koje ima takvog profesora, a kamoli direktora.To je dokaz selekcije! Kad cemo nauciti da je direktor najkvalitetniji medju prosvetarima!? Ta R.S. nije mogla da bude ni profesor, zavrsila je SHM, a predavala srpski jezik deci ciji je maternji jezik srpski. Eto i pocela je da radi krseci zakon!? Pa ko postuje zakon!? Roditelji cija deca nisu socioemocionalno zrela a moraju u skolu! Sprovodjenje zakona je selektivno.I u skoli je doticna krsila zakon jedan mandat, i sad je nagradjena da bude jos jedan mandat direktor!? Ko proverava znanje direktora i kvalitet rada!? A nastavnicima i uciteljima, malo, malo pa inspekcija! EJ, JAVNOSTI, REAGUJ!!!
  • 02.09.2010 14:13
    ...štio odluku ŠO "Vasa Stajić" o smeni navedene direktorke zbog silnih prekršaja koje je počinila.
    Zaposlenima u OŠ "Jovan Dučić" želim svako dobro i da se ne troše previše jer će ONA biti direktor dok ona to bude htela. Možete joj samo svakodnevno zagorčavati život sitnicama. Čuvajte se.
    Pozzzzzzz
  • jatzans

    02.09.2010 13:21
    Nemate pojma. Na žalost. Ili na Vašu sreću, u ovom slučaju. Kada biste samo na trenutak osetili bezobrazluk i bahatost navedene S.R. (ni imena joj se rado ne sećam) ne biste ništa komentarisali. Samo biste želeli da je nikada više ne sretnete i da Vam, ne daj bože, nikada ne bude pretpostavljeni. Ono što je uradila u OŠ "Vasa Stajić" u toku svog ČETVOROGODIŠNJEG mandata je nešto što bi poželeo scenarista teške horor drame.
    A DSS samo neka ćuti jer je upravo to partija koja je dovela dotičnu osobu na vlast.
    O gospodinu pokrajinskom sekretaru ne želim mnogo, samo ću se osvrnuti na ovaj izuzetno nekorektan i politički opravdan komentar o tome kako "svaka čast onom ko je uspeo da preobrati ili obradi toliko članova ŠO..."???!!! Nadam se njegovom skorašnjem odlasku sa te ili bilo koje druge funkcije, a plašim se dolasku bilo koga drugog, a taj je, sigurna sam, već obrađen od strane iste direktorke, Slavice Ristić, kao što je i navedeni sekretar. Jer da nije, ne bi poništio odluku Školskog odbora OŠ "Vasa Stajić" o smeni Slavice Ristić, kada je za to bilo zakonski opravdanih razloga.
    Sa srećom svima koji se trenutno muće u OŠ "Jovan Dučić" i nemojte se nadati ničemu dobrom. ONA će biti direktor dok ona bude htela. Možete samo da joj zagorčavate svakodnevnicu sitnim akcijama.
    Pozzzzzzz
  • GORAN

    02.09.2010 13:06
    DSS , je li to ista ona stranka čiji je ministarka prosvete svojevremeno htela da "izbaci" Darvina iz škola !?
  • D

    02.09.2010 13:03
    Pa kakve veze ima sto mu je otac bio direktor u toj skoli 20-ak godina. Moj calac radi na fakultetu vec 35 godina, pa jel to znaci da znam sta se desava na faksu. Boze, kakva glupost
  • 7

    02.09.2010 12:47
    Ček... Ja iz ovoga što piše uopšte ne vidim da tu ima nekih problema, osim što ovi iz DSS-a tvrde da ih ima... ? A oni baš i nisu neki pažnje vredan izbor ?
  • Vladan

    02.09.2010 10:29
    Sta se lozi taj Borko... Nesvrseni student necega...

    Mani se politike Borko. Ili mozda ne znas nista drugo da radis, pa moras leba preko politike da trazis, tako sto kraduckas budzet raznim malverzacijama-kombinacijama....
  • M

    02.09.2010 10:08
    Auuuuu jadna ta skola kad joj je Slavica Ristic direktor...... iskreno saucesce.
  • gradjanka

    02.09.2010 09:40
    skola
    Borko Ilic dobro poznaje situaciju u toj skoli, jer je u njoj njegov otac bio direktor dvadesetak godina.
  • građanin

    02.09.2010 09:19
    pitanje
    Ko je uopšte taj Borko? I ko je njega pitao za mišljenje? Gluposti, pa u ovoj državi stvarno svako može da priča za medije šta hoće...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna