Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
23.08.2018.
09:26 > 09:38
Probijanje Ulice Koste Šokice i njeno povezivanje sa Bulevarom Jaše Tomića samo je jedan od planova koji urbanisti predviđaju za Salajku narednih godina.
  • Aleksandar

    17.01.2023 22:56
    Alloooo...
    I sta se 5 godina kasnije desilo oko Izgradnje ... Nije bas nesto Puno ...!
  • Ljiljana

    10.07.2020 18:32
    Kuce na salajci
    Kada ce se rusi ti trg 23 oktobra barake i ostale ulice
  • Mile

    11.07.2019 14:33
    @Lola Cuj ovog Lolu, da ne prodaju investitorima ... Prodajem prvom koji dodje sa suskama i dovidjenja ...
  • Nada

    23.04.2019 15:43
    Makar sta
    Nisi normalan da kupis na Podbari ili Detelinari stan....u centru naopako u Starom gradu jos boz pomozi
    Bulevari Evrope naopako itd.
    Kac Budisava Sajkas Vilovo biraj
  • Lola

    25.03.2019 22:17
    Urbanistički haos
    Dok se ne sruši zadnja kuća u NS investitori neće stati. Povezanost sa političarima je čudo.
    Ovo se može sprečiti ne prodavanjem kuća.
    Ne dajte Salajčani svoje kuće i dvorišta tkz.investitorima!
  • preduzetništvo

    25.03.2019 08:51
    Pametan svet gleda kako da pobegne iz NS i uglavnom ih ne interesuju planovi o tome kako će se loš život u gradu pretvoriti u još gori. U Novom Sadu je životni prostor odavno uzurpiran i oduzet od gradjana. Grad sa nepodnošljivom gužvom, katastrofalnim javnim prevozom, nedovoljnom infrastrukturom sa gomilom kriminalaca i polusveta po ulicama. Buka i zagadjenje vazduha često prelaze granične vrednosti o čemu se javnost ni ne obaveštava. Pojedini delovi grada izgledaju kao horor filmovi kada sa sve ostacima gradjevinskog otpada zarastu u korov a o zaprežnim kolima, psima lutalicama i konjskom izmetu po ulicama da ni ne govorimo. Od sakupljača sekundarnih sirovina više ne može da se pridje kantama za smeće a od njihovih improvizovanih vozila je otežano kretanje ulicama. Grad bez svoje opšte bolnice u kojem je skoro nemoguće zakazati lekarski pregled ako nemate debelu vezu. Barem polovina grada nema pešačke staze a još manji deo je pokriven biciklističkim stazama. Verovatno jedini veći grad na Balkanu koji nema normalnu javnu garažu i javni WC. Novi Sad danas ozbiljno zaposlenim i porodičnim ljudima ne nudi ništa što bi ih zadržalo u njemu. Ostaje ko mora i ko ne zna za bolje.
  • Marko

    26.08.2018 13:47
    Sve se ovo radi samo zbog podizanja spratnosti.
  • novosađanin

    24.08.2018 19:57
    železnica
    Svi mi smo gledali Američke filmove gde samo najsiromašnijim delovima grada želenica prolazila pored pendžera. Sada zamišljam ul. K. Šokice platiš investitoru toliko i toliko po M2 evra, a danonoćno brojiš kompozicije putničkog i teretnog saobraćaja. Nisam normalan dati pare za tu lokaciju.
  • Nestor

    23.08.2018 18:30
    za Lala
    Na zalost ako takvo razmisljanje nadvlada, to je lak put da se sve institucije poruse i da se gradjani iskljuce iz svakog vida odlucivanja. Zato treba traziti prava koja gradjanima pripadaju, ranije su mesne zajednice same organizovale zborove, iznosili su se predlozi i primedbe, i uvazavalo misljenje gradjana. Sada se sve sprovodi pod velom tajne, ako je moguce da se niko od gradjana ne pobuni i tako prolazi sve, posle kukamo kako nam se grad raspada. Niko nam nece pokloniti gradjanska prava vec se za njih moramo boriti. Ako MZ ne izadje u susret zahtevima gradjana, savet moze biti smenjen, i onako nigde u svetu ne postoji ovako bolesna situacija da sve savete svih mesnih zajednica, njih preko 40, cini samo jedna politicka stranka. Manje lenjosti i defetizma, vise volje za akcijom i za ucescem u odlucivanju.
  • Lala

    23.08.2018 14:45
    Mz
    U mz šta god da prijaviš ko da si i u bunar prijavio, pošto je mz samo na papiru da bi se kazao da postoji, a da preduzmu nemogu i nesmu ništa dok im se ne da zeleno od gore.
  • Nestor

    23.08.2018 14:00
    za Salajka NS
    Javite se mesnoj zajednici sa komsijama, trazite da se organizuje javni zbor gradjana gde ce svako izneti svoje primedbe i predloge, i ciji ce zakljucci biti zvanicno dostavljeni gradskoj upravi.
    Takodje do roka predvidjenog za uvid, gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove u radnickoj 2 se dostavljaju primedbe i predlozi gradjana i pravnih lica.
  • /

    23.08.2018 13:34
    /
    bas simptomaticno, taman se ovo utrefilo sa desavanjima u dositejevoj ulici
  • Salajka NS

    23.08.2018 13:28
    Господо урбанисти, Салајка није само Ј.Цијића, Доситејева, К.Шокице. Салајка су и Шајкашка, Теодора Мандића и низ других улица.Планирате пробијање К.Шокице и повезивање са Бул.Ј.Томића ( што је добро) ,а нисте у стању да завршите већ 10 година спајање улице Теодора Мандића и Темеринске, према пројекту који постоји, и што би имало велики значај за саобраћај. Остављено је ругло у том делу Салајке, и ми који ту живимо морамо да обиђено пола града да би смо ушли у своју улицу. И после 10 година велики број возача скрене са Темеринског моста у Т.Мандића и где дође-у слепу улицу, пуну рупа и блата, на само 1,5 км од центра града.Нико никада из града није дошао да види како то изгледа и поред бројих обраћања, апела, позива..... а и ми смо грађани овог града и порески обвезници!
  • Pozitivna strana

    23.08.2018 12:26
    Salajka tradicionalni centar Grada, pa ajte molim Vas ne zasmejavajte me! :')))
  • ptica Dodo

    23.08.2018 11:47
    Dok ne sleti Dodo ptica i uključ mješalcu i pobode ašov, nema salajci spasa.
  • Joca

    23.08.2018 11:33
    Neznalice
    Urbanisti ili ne znaju ili nece da znaju za potrebe savremenog Novog Sada. Osnovna stvar je da postojece bulevare drzite besprekornim a ne kao sto sada izgleda bul.Oslobodjenja kao i Futoska i Futoski put. Napravljena su mnoga slepa creva presecanjem ulica pa se ljudi vrte u krug, zagadjuju grad u ludo potrosenim gorivom. Gde god da krenete sa jednog kraja grada na drugi, putovanje traje vecnost. Zasto se ne probijaju ulice gde god je to moguce bez velikih ulaganja,ponegde samo visok ivicnjak koci prohodnost.Tako bi rasteretili magistrale. Nista se ne radi na paralelnim alternativama, kao na primer Partizanskoj ulici. Kljucne raskrsnice imaju opasne rupe i vagase, godinama na istom mestu tako da usporavaju saobracaj.Policija tolerise parkiranje u desnoj traci i time jos vise koci protok. Taksistima se ne izlazi u susret, kao da su oni nesto prolazno pa im se uvek daje privremeno lose resenje. Kao primer parking u Vere Pavlovic-Vojvodjanskoj. Da zakljucim,potrebno je vise razumevanja i pameti a malo sredstava, da se postojece znatno unapredi.
  • ex chapman

    23.08.2018 11:05
    čemu?
    izvin'te al' čemu svi ti planovi kad se po Salajci može slobodno graditi mimo planova i bez građevinske dozvole? eto na primer u Dositejevoj... dokone mastiljare i planove krste!
  • Buzz

    23.08.2018 10:16
    Beyond2050
    Ala se masta strasno...a onaj park na bulevaru Evrope eno ga skoro gotov,majevica sklonjena niklo naselje sa zelenilom,terenima,vrticem,skolom i parkinzima za 30% vise kola nego sto ima stanova...itditditd...
  • Salajčan

    23.08.2018 10:00
    Po koji put
    Sve ovo ide već jedno 30godina i cvrc pa ništa. Rešite prvo probleme oko započetih a nezavršenih objekata. Na uglu partizanske i sentandrejskog puta postoji rupa, bara, smetlište leglo komaraca, zmija, žaba i dr. i niko ništa ne preduzima da se to sanira, a mi koji živimo tu u blizini znamo kako nam je, a plaćamo namete kao da smo u centru i da uživamo sve blagodeti urbanog grada. Dođite da vidite, pa ćete možda i o tome nešto napisati, a ne samo bajke o lepom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna