Novosadski informativni portal 021

Projekti

VIDEO: Bik ubio muškarca u koridi

Jedan 30-godišnji muškarac preminuo je od povreda koje mu je rogovima naneo bik, tokom trke bikova u areni u gradu Ksativa na istoku Španije.

Serena Vilijams se vraća u vrh

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je danas Rodžers kup (Rogers cup) u Torontu, pobedom nad Australijankom Samantom Stosur, od 2:0 u setovima.

Suzana Mančić izvlači dobitnike Palminih junica

U Jagodini će sutra poljoprivrednicima biti podeljeno 210 junica koje je za njih grad kupio u nemačkoj pokrajini Bavarskoj, a bavarske visokomlečne simentalke već su dopremljene iz karantina u Raškoj, gde su, prema zakonskoj proceduri o uvoza životinja, bile mesec dana.

FOTO: Eplov novi kampus kao svemirski brod

Vlasti kalifornijskog gradića Kupertina objavile su najnovije nacrte projekta sedišta kompanije Epl, najvrednije firme na svetu, koje bi trebalo da bude sagrađeno do 2015. godine.

Udavio šestoro ljudi

Jedan 30-godišnji muškarac uhapšen je pod sumnjom da je, na britanskom ostrvu Džersi, zadavio šestoro ljudi, među kojima dvoje dece.

Libijski pobunjenici blizu Tripolija

Libijski pobunjenici uspeli su tokom dana da zauzmu nekoliko ključnih mesta u okolini Tripolija i da na taj način odseku prestonicu od spoljašnjeg sveta, javili su svetski mediji, pozivajući se na izvore iz pobunjeničkih krugova.

VIDEO: Pet mrtvih u rušenju bine

Petoro ljudi poginulo, a najmanje 45 povređeno kada se na sajmu u Indijanapolisu srušila bina na kojoj je trebalo da nastupi grupa Šugarlend.

Vojvodina ostala bez trenera

Fudbalski klub Vojvodina ostao je danas bez trenera, pošto je Ljubomir Ristovski podneo ostavku na tu funkciju zbog loših rezultata.

Zimonjiću i Lodri druga zajednička titula

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Lodra trijumfovali su u konkurenciji dublova na turniru Masters serije u Montrealu savladavši u finalu prve nosioce, Amerikance Boba i Majka Brajana sa 2:1 u setovima - 6:4, 6:7, 10:5.

Građani Srbije u Hrvatskoj ostavljaju 50 mil. evra

Po procenama turističkih radnika ove zemlje, do kraja sezone na Jadranu će letovati preko 100.000 naših gostiju, što je za 15 odsto više nego prethodne godine, a oni će potrošiti ukupno 50 miliona evra.

Ubila muža zbog 50 maraka

Nevresa Dizdarević (33) iz sela Vrselja kod Zenice ubila je 33-godišnjeg muža Ahmedina Dizdarevića u porodičnoj kući nakon svađe oko 50 KM (2.600 dinara) koje je sakrila da on ne bi potrošio, javljaju federalni mediji.

Knjiga prevedena na 2.527 jezika

Sveto pismo, Biblija, prevedeno je u celini ili neki njegovi delovi na 2.527 jezika, saopštio je Svetski savez biblijiskih društava sa sedštem u Engleskoj, prenela je danas Verska informativna agencija (VIA).

Povukao se deo popisivača iz DS-a

Nakon žalbi građana da je za posao instruktora popisivača bila neophodna partijska knjižica, 14 kandidata predloženih na preliminarnom spisku se povuklo.  

VIDEO: Dečaku naopako prišili nogu

U uzrastu od samo 10 godina, Duganu Smitu dijagnostikovan je osteosarkom, najčešći oblik raka kostiju. Tumor je narastao do veličine loptice pa su doktori odlučili da amputiraju nogu dečaku koji se inače bavio sportom.