Suzana Mančić izvlači dobitnike Palminih junica

U Jagodini će sutra poljoprivrednicima biti podeljeno 210 junica koje je za njih grad kupio u nemačkoj pokrajini Bavarskoj, a bavarske visokomlečne simentalke već su dopremljene iz karantina u Raškoj, gde su, prema zakonskoj proceduri o uvoza životinja, bile mesec dana.

U Jagodini će sutra poljoprivrednicima biti podeljeno 210 junica koje je za njih grad kupio u nemačkoj pokrajini Bavarskoj, a bavarske visokomlečne simentalke već su dopremljene iz karantina u Raškoj, gde su, prema zakonskoj proceduri o uvoza životinja, bile mesec dana. Konvoje sa junicama u Jagodini su dočekali gradonačelnik Dragan Marković Palma i predsednik Gradske skupštine Ratko Stevanović. Junice su smestene u instalirane boksove na obali Belice, preko puta Sportske hale JASA, gde će biti obavljeno izvlačenje dobitnika.

Za junice je konkurisalo 1.210 poljoprivrednika, čija će imena ujutro u osam časova iz 48 posuda izvlačiti voditeljka RTS Suzana Mančić. Uz dobitnike junica biće izvučeni i dobitnici teladi od tih junica, pa će se sutra obradovati ukupno 420 domaćinstva, rekao je večeras Marković.

Junice su simentalske pasimine, steone i visokomlečne, "cena im je 2.000 evra po grlu, a kompletno sa dopremom koštaju 450.000 evra", napomenuo je Marković, i istakao da poljoprivrednici koji dobiju junice nemaju nikakvu obavezu prema gradu iako su plaćene iz budžeta.

Prema rečima Markovića, građanima će se, prilikom dodele simentalki, obratiti i zamenik premijera Ivica Dačić koji će prisustvovati izvlačenju imena dobitnika. I Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo je da će Dačić sutra posetiti Jagodinu.

  • Tiberius

    15.08.2011 09:30
    meni za posao ne treba krava nego laptop, zamolio bih nadlezne da mi daju jedan besplatno. specifikaciju saljem mailom.
  • Maja

    15.08.2011 06:43
    Kao duhoviti ste? Molila bih da se vec jednom otcepite, dosadni ste. Koga vi hranite, ko vas pljacka? Sedite po citav dan na klupama po selima,spavate popodne i ne dozvoljavate ikom da ista pomeri, neka je i na bolje, jer nije RODJENI VOJVODJANI ?? Kako klaustrofobicno... Prodjite Macvu i Podrinje, tamo zivi vredan svet koji ce vas docekati kako je red i nece vas mrzeti kao vi sto mrzite tako da cete sami sebe mrznjom otrovati. Da, i muka mi je od vase nepismenosti.
  • ivan

    15.08.2011 06:20
    :)
    suzana konacno medju svojima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija