Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Teniseri Srbije šampioni sveta

Teniseri Srbije pobedili su Francusku 3:2 i osvojili Dejvis kup, prvi put u istoriji, zahvaljujući ubedljivim trijumfima Viktora Troickog i Novaka Đokovića poslednjeg dana velikog finala.

Tipsarević kritikovao publiku

Srpski teniser Janko Tipsarević podržao je na svojoj Tviter stranici pisanja inostranih novinara sa Dejvis kupa koji su izrazili čuđenje oko prilično tihe srpske publike u Areni.

Mirosavljevu bronza u zagrebu

Takmičaraka beogradskog Partizana Andrea Arsović zauzela je drugo mesto u gadjanju vazdušnom puškom na Trofeju mladosti u Zagrebu sa 498,5 (396) krugova, a dve bronzane medalje ovim oružjem pripale su Nemanji Mirosavljevu sa 697,9 (594) i Lidiji Mihajlović sa 407,9 (394) kruga.

Bez pobednika na Marakani

Derbi 15. kola fudbalskog prvenstva Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine završio je bez pobednika, dok su fudbaleri Partizana pobedom završili jesenji deo šampionata pošto su  ubedljivo savladali Slobodu Sevojno rezultatom 5:2.

Francuzi poveli 2:1 u finalu Dejvis kupa

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki izgubili su  meč protiv Mikaela Lodre i Arnoa Klemona iako su vodili posle dva seta, ali su Francuzi velikim preokretom došli do konačne pobede od 3:2.

Novi Sad bolji u gradskom derbiju

Novi Sad je u gradskom derbiju savladao Vojvodinu 70:69, a FMP je zabeležio desetu pobedu u deset kola Košarkaške lige Srbije i kao jedina neporažena ekipa ubedljivo vodi na tabeli.

Posle prvog dana Srbija - Francuska 1:1

Novak Đoković je pobedio Žila Simona 3:0, istim rezultatom kojim je ranije danas Gael Monfis dobio Janka Tipsarevića pa je posle prvog dana finala Dejvis kupa između Srbije i Francuske rezultat 1:1.

Obama: FIFA je pogrešila

Američki predsednik Barak Obama ocenio je da je FIFA napravila grešku kada je organizaciju svetskog prvenstva 2022. godine dodelila Kataru, a ne Sjedinjenim Američkim Državama.

Rusija i Katar domaćini Mundijala

Predsednik FIFA Sep Blater saopštio je da će Rusija biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, dok će se 2022. najbolje reprezentacije sveta nadmetati u Kataru.

Slovencima EP 2013 u košarci

Evropsko prvenstvo u košarci 2013. godine biće ipak organizovano u Sloveniji, nakon dogovora državnih čelnika sa predstavnicima FIBA.