Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Izmene na "ukletoj stazi"

Organizatori bob trke na Zimskim olimpijskim igrama izmeniće nekoliko zahtevnih krivina kako bi stazu u Visleru učinili bezbednijom i pogodnijom za takmičenje.

Ronaldo igra do 2011. godine

Fudbalski klub Korintijans iz Sao Paula objavio je da će igrač njihove ekipe Ronaldo sledeće godine završiti profesionalnu karijeru.

Pele za pet sudija po utakmici

Legendarni brazilski fudbaler Pele ocenio je da bi utakmice na ovogodišnjem Prvenstvu sveta u Južnoj Africi trebalo da sudi po pet arbitara, od kojih bi dvojica stajali iza golova.

Đoković u drugom kolu na Troickog

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo ATP 500 turnira u Dubaiju, čiji je nagradni fond 1,6 miliona dolara, pošto je posle 97 minuta igre savladao Španca Giljerma Garsiju-Lopeza sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Ivanovićeva pokušava sa novim trenerom

Srpska teniserka Ana Ivanović angažovala je teniskog trenera Hajnca Guntarda koji je svojevremeno radio sa najboljom teniserkom sveta Štefi Graf, objavljeno je na sajtu naše igračice.

Teniseri zadržali pozicije

Srpski teniseri su uglavnom zadržali svoje pozicije na ATP i WTA rang listama. Mesta su menjali samo Janko Tipsarević i Ilija Bozoljac posle učešća na Gemaks openu.

Vojvodina optužuje Butuliju

Rukometni klub Vojvodina zatražio je da se pregleda video-snimak subotnje utakmice sa Crvenom zvezdom koja je bila prekinuta, da se pregleda medicinska dokumentacija iz Kliničkog centra i da se protiv trenera Beograđana Igora Butulije i odgovornih lica povede disciplinski postupak zbog simuliranja i prekida meča.

Šarapova najbolja u Memfisu

Ruska teniserka Marija Šarapova osvojila je turnir u Memfisu, pošto je u finalu savladala Šveđanku Sofiju Arvidson sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Simon Aman duplirao zlato

Osvojivši oba zlata u pojedinačnoj konkurenciji u Vankuveru Švajcarac Simon Aman je ponovio podvig iz Solt Lejk Sitija i postao najuspešniji sportista u Skijaškim skokovima u istoriji Olimpijskih igara.

Korejanci dominiraju kratkim stazama

Reprezentativac Južne Koreje Jung Su Li osvojio je u Vankuveru zlatnu olimpijsku medalju u brzom klizanju na 1.000 metara na kratkoj stazi. Li je postavio novi olimpijski rekord sa vremenom od jednog minuta, 23 sekunde i 74 stotinki. Njegov zemljak Ho Suk Li osvojio je srebrnu medalju, a bronza je pripala Amerikancu Apolu Onu.

NBA: Pobeda Nju Orleansa

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Nju Orleans je jutros na svom terenu savladao Indijanu sa 107:101, uz 17 poena Predraga Stojakovića.

Felps: London i kraj

Majkl Felps najavio je prilikom posete olimpijskom timu SAD u Vankuveru, da će mu Igre u Londonu 2012. godine biti poslednje u karijeri.