Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Država ne planira bolju zaštitu radnika "na lizing"

Od svih primedbi koliko su sindikati imali na nacrt zakona o agencijskom zapošljavanju radnika u Srbiji, ostali socijalni partneri su na sednici socio-ekonomskog saveza prihvatili tek jednu – da se supsidijarna odgovornost zameni solidarnom.

Stefanović: Puna borbena gotovost ostaje do daljeg

Stanje pune borbene gotovosti Vojske i policijskih jedinica, uvedeno zbog akcije kosovske policije na severu Kosova i dalje traje, a trajaće dok se ne proceni da su rizik više ne postoji, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ako se legalizuje eutanazija, biće moguća samo uz odobrenje suda i uz tri uslova

Nedavno je australijski naučnik i nobelovac Dejvid Gudol u 104. godini, posle tri pokušaja samoubistva, skupio novac i otišao u Švajcarsku na eutanaziju. Žaklin Žanikel ima 75 godina, 30 godina mlađeg partnera, troje unučadi i želi da u januaru 2020. završi svoj život. Novinar Dragan Jovanović kaže da će se do poslednjeg daha boriti za pravo da i u Srbiji sam odlučuje o kraju života.

Šta srpskim radnicima donosi sporazum sa Slovenijom?

Slovenački parlament ratifikovao je pre nekoliko dana bilateralni sporazum sa Srbijom kojim se reguliše zapošljavanje srpskih radnika u Sloveniji, a ovaj dokument trebalo bi da otvori vrata legalnom zapošljavanju srpskih građana u toj zemlji, kažu u Ministarstvu za rad.

U 2019. u Srbiji prikupljeno 28 miliona evra donacija

U Srbiji je ove godine prikupljeno 27,3 miliona evra različitih donacija - od građana, kompanija i iz dijaspore, a namenjene su institucijama, organizacijama i pojedincima, rekla je večeras predstavnica američke agencije za mđunarodni razvoj USAID-a Jelena Avramović povodom završetka Festivala filantropije.