Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Evakuisan beogradski hotel Hilton

U javnoj garaži ispod beogradskog hotela "Hilton" izbio je mali požar u trafo stanici, a gosti hotela su evakuisani iz predostrožnosti, potvrdila je uprava tog hotela.

Kamiondžije u sredu na dva sata blokiraju granične prelaze

Poslovno udruženje Međunarodni transport najavilo je da će u sredu, 26. septembra, zatvoriti nekoliko graničnih prelaza na dva sata u znak protesta zbog visoke cene goriva koju prevoznici plaćaju, a da im nije omogućen povraćaj dela akcize.

Osniva se preduzeće "Metro Beograd"

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević najavio je da će na današnjoj sednici jedna od tačaka dnevnog reda biti i osnivanje novog preduzeća – "Metro Beograd".

Izvesno pomeranje starosne granice za odlazak u penziju

Prvi rezultati mera populacione politike mogu se očekivati u narednih 10 do 15 godina, ali se u narednom periodu očekuje i povećanje starosne granice za odlazak u penziju, rečeno je na stručnom skupu "Populacioni problemi stanovništva Srbije u 21. veku".

Institucije radije plaćaju kazne, nego što dostavljaju informacije

Ana Toskić, izvršna direktorka organizacije Partneri Srbija i Raša Nedeljkov, programski direktor Crte ocenili su u Danu uživo na N1 da sve više institucija odlučuje da uskraćuje informacije građanima, jer im se to nekada ne isplati, već biraju čak i da plate novčanu kaznu.