Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke

Grčki ambasador u Beogradu Elias Eliadis kaže da je ta zemlja tražila i dobila saglasnost od Ministarstva spoljnih poslova da napravi počasni konzulat u Jagodini, a da će počasni konzul biti Dragan Marković Palma.

Uvoznici traže da se ograniči uvoz polovnjaka

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova danas je ponovo zatražila da državni organi ograniče uvoz polovnih vozila jer ugrožavaju bezbednost saobraćaja i doprinose zagađenju životne sredine.

Srbija ne koristi potencijale za upotrebu solarne energije

Srbija još uvek nije iskoristila potencijale solarne energije za dobijanje električne i toplotne energije, iako tokom godine ima više sunčanih dana od mnogih zemalja koje već godinama i u velikoj meri eksploatišu taj obnovljiv izvor energije, izjavio je programski direktor RES fondacije Aleksandar Macura.

Utrostručen broj stranačkih preletača

Od lokalnih izbora u aprilu 2016. godine do danas, broj opština i gradova u kojima su odbornici promenili stranačku pripadnost povećan je sa jedne trećine na više od polovine, a broj "preletača" povećan je sa 125 na 472, pokazuje analiza Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Za IT odeljenja zainteresovana 71 gimnazija

Za uvođenje novih IT odeljenja do sada se zainteresovala 71 gimnazija u Srbiji, rekao je danas pomoćnik ministra prosvete za digitalizaciju u prosveti i nauci Saša Stojanović.

Kosovska lična karta uslov za mobilni telefon na KiM

Ovih dana na severu Kosova i Metohije građani srpske nacionalnosti bave se preregistracijom automobila sa tablica koje je izdao MUP Srbije na tablice Kosova (KS) i Republike Kosovo (RKS) u skladu sa Briselskim sporazumom o slobodi kretanja.