FOTO: Carinici na beogradskom aerodromu zaplenili satove vredne 27.000 evra

Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" u utorak, 24. aprila zaplenili tri ručna časovnika marke "roleks" i "šafhauzen", čija je vrednost procenjena na preko 27.000 dolara.
Prekršaj je otkriven kada se 53-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Stokholma, po preuzimanju prtljaga uputila u zeleni kontrolni prolaz, što znači da je smatrala da sa sobom ne nosi ništa što bi trebalo da prijavi. To je potvrdila i u razgovoru sa carinikom.
 
Carinski službenik je ipak odlučio da njen prtljag pregleda, najpre na skeneru za prtljag, a potom i detaljno. Kako je na slici sa skenera uočio da se u jednom od kofera nalazi nešto nalik na kutije, zamolio je putnicu da otvori prtljag u kome je pronašao tri originalne kutije od satova, od kojih je jedna bila prazna. U druge dve nalazila su se dva ručna časovnika - ženski "roleks" i muški "šafhauzen".
 
Pošto je carinik instistirao na tome da sazna gde je sat iz treće, prazne kutije, putnica je pokazala "roleks" koji je nosila na ruci. Na njemu je još uvek bila zaštitna folija na kopči, tako da je bilo očigledno da se radi o novom časovniku.
 
Protiv Beograđanke, koja se bavi ugostiteljstvom i poseduje i švedski pasoš, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijavljivanja robe čija vrednost prelazi dozvoljni limit od 100 evra.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija