Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Stranim filmadžijama Srbija sve privlačnija

Srbija je u protekle dve godine postala mnogo traženija lokacija za snimanje filmova i televizijskih serija, kao jedna od retkih koja podržava snimanje reklama privlači velike marketinške kompanije, a od nove Uredbe o podsticajima za produkciju audiovizuelnih dela očekuje se da podstakne još veći razvoj te industrije i poveća konkuretnost Srbije kao lokacije za snimanje.

Na šta obratiti pažnju pri kupovini nekretnine

Slučaj stanara zgrade u Nišu, koji su kupili i isplatili stanove, a sada mogu da ostanu bez njih, jer ih je investitor stavio pod hipoteku kao zalog za kredit koji nije vratio, veliko je upozorenje svim potencijalnim kupcima nekretnina.

Protest zbog umanjenja penzija u četvrtak u Beogradu

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije u četvrtak, 22. februara u 12:05 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, organizuju protest pod nazivom "Stavimo tačku na pljačku penzionera".

Manje reklamiranja nezdrave hrane, sledi i izmena jelovnika u školama i vrtićima

Smanjenje soli i šećera u hrani, ograničenje reklamiranja proizvoda bogatih šećerom, zasićenim mastima i transmastima koji su namenjeni deci, posebno označavanje zdrave i nezdrave hrane, obavezna fizička aktivnosti bar 60 minuta dnevno u vrtićima i školama... samo su neke od mera za sprečavanje gojaznosti predviđene Uredbom o nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju je Vlada Srbije usvojila 31. januara, a koja će biti predstavljena sledeće nedelje.