Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Sindikati penzionera pozvali na protest u četvrtak

Sindikat penzionera i Sindikat vojnih penzionera pozvali su danas gradjane da im se u četvrtak, 22. februara, pridruže na protestu koji će organizovati na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, kao i u protestnoj šetnji do Predsedništva i Ustavnog suda.

Reporteri bez granica: Srbija ne ispunjava uslove da se priključi EU

U Srbiji se danas ne poštuje sloboda štampe niti pravna država, ocenila je predstavnica Reportera bez granica Polin Ades Mevel, komentarišući slučaj belgijskog novinara Filipa Bertenšana, kome je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije prvo uskratilo dozvolu za boravak, pa potom odobrilo.

Krajem marta ogledni stan za snage bezbednosti

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će krajem marta biti završen "ogledni stan" za snage bezbednosti, kako bi budući kupci mogli da vide kakve će stanove kupovati.

Srpsko zdravstvo skupo, ali loše

Zdravstvo u Srbiji je neefikasno i fundamentalno neuspešno, a sistem nije pod jednakim uslovima dostupan svim građanima, kaže profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Mihail Arandarenko, komentarišući rezultate nedavno sprovedenog istraživanja koje bi ovih dana trebalo da bude predstavljeno javnosti.

Popis državne imovine odložen šesti put

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je popis državne imovine odložen do 2020. godine zato što lokalne samouprave nemaju dovoljno kapaciteta da popišu svoju imovinu.