Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Protest zbog umanjenja penzija u četvrtak u Beogradu

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije u četvrtak, 22. februara u 12:05 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, organizuju protest pod nazivom "Stavimo tačku na pljačku penzionera".

Manje reklamiranja nezdrave hrane, sledi i izmena jelovnika u školama i vrtićima

Smanjenje soli i šećera u hrani, ograničenje reklamiranja proizvoda bogatih šećerom, zasićenim mastima i transmastima koji su namenjeni deci, posebno označavanje zdrave i nezdrave hrane, obavezna fizička aktivnosti bar 60 minuta dnevno u vrtićima i školama... samo su neke od mera za sprečavanje gojaznosti predviđene Uredbom o nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju je Vlada Srbije usvojila 31. januara, a koja će biti predstavljena sledeće nedelje.

Moguća višesatna čekanja na granici s Mađarskom

Saobraćaj je jutros slabijeg intenziteta, dok su tokom dana očekuje veći broj vozila, pa su mogući zastoji i nešto usporenija vožnja na svim frekventnijim pravcima, posebno ka većim gradskim sredinama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kartice menjaju penzione čekove

Kartice za penzionere koje menjaju penzioni ček u dokazivanju penzionog statusa sadržaće samo osnovne podatke koji neće ugrožavati privatnost penzionera, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.