Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Popis državne imovine odložen šesti put

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je popis državne imovine odložen do 2020. godine zato što lokalne samouprave nemaju dovoljno kapaciteta da popišu svoju imovinu.

AMSS: Pazite na mokre kolovoze

Kiša, susnežica i sneg očekuju vozače ove večeri u većem delu zemlje, a mokri kolovozi mogu doprineti povećanom broju saobraćajnih nezgoda, jer se zaustavni put vozila u velikoj meri povećava, a stabilnost smanjuje, upozoravaju iz AMSS.

Belgijski novinar dobio boravišnu vizu na godinu dana

Belgijski novinar Filip Bertinšan izjavio je danas da je dobio boravišnu vizu na godinu dana, nakon što je u medijima objavljeno da mu preti proterivanje iz Srbije zbog toga što je Bezbednosno-informativna agencija procenila da on predstavlja bezbednost po državu i gradjane.

Vukosavljević: Gajović neće biti smenjen

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da državni sekretar Aleksandar Gajović neće biti smenjen, ali da će imati redovne provere, kao i svi zaposleni u tom ministarstvu.

SPS dobio spor za štetu koju je pretrpeo 5. oktobra

Posle 18 godina suđenja, Socijalistička partija Srbije dobila je prvi od ukupno tri sudska spora protiv Dunav osiguranja, u kojem je tražila naplatu štete za uništenu imovinu tokom demonstracija 5. oktobra 2000. godine, saznaje "Blic".

Povećava se jaz između najbogatijih i najsiromašnijih

Dug period rasta BDP bez rasta zaposlenosti i odsustvo progresivnog oporezivanja zarada su glavne poluge kojima se kontinuirano uvećava nejednakost među ovdašnjim stanovništvom, pa je prihod deset odsto najbogatijih građana Srbije čak 9,7 puta veći nego prihod deset odsto najsiromašnijih.