Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Na Balkan se vratilo 300 džihadista

Zvanične procene službi EU i zemalja Zapadnog Balkana pokazuju kako je, od pojave ID, na Bliski istok otišlo da ratuje oko hiljadu ljudi sa ovih prostora.

Razmatra se uvođenje "duvanskog dinara"

Kada bi se na svaku prodatu paklicu cigareta naplaćivao samo po jedan dinar, sakupilo bi se oko milijardu dinara, što je jednako budžetu koji je u 2017. godini izdvojen za lečenje retkih bolesti u Srbiji.

"Balkan rizičan eksperiment EU"

Štampa na nemačkom jeziku piše o teškoćama koje muče Balkan u težnji ka članstvu u Evropskoj uniji. Noje cirher cajtung piše i o Beogradu kao meki za transrodne osobe.

Nacrt strategije EU: Srbija članica do 2025.

Evropska komisija nacrtom strategije za proširenje Evropske unije predvidja da bi Srbija mogla da postane punopravna članica do 2025. godine, pošto do 2023. godine zatvori sva pregovaračka poglavlja i postigne sporazum o normalizaciji s Prištinom.

Protest komunalaca, radnika u kulturi, RTS-u, RTV-u i Mađar sou

Zaposleni u komunalnim delatnostima, ustanovama kulture, Radio televiziji Srbija (RTS), Radio televiziji Vojvodina (RTV) i listu Madjar so protestovali su danas pred Vladom Srbije sa zahtevom da im se povećaju plate za deset odsto, jer su im 2014. godine, kao i drugima u javnom sektoru, smanjene za toliko.

Slučaj nestalih beba ponovo pred Savetom Evrope

Komitet ministara Saveta Evrope razmatraće na sastanku od 5. do 7. decembra u Strazburu izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava protiv Srbije u slučaju "nestalih beba" i isplati kosovskih penzija.

Ukida se sedam taksi u građevinarstvu

Predlogom izmena Zakona o republičkim administrativnim taksama predviđeno je ukidanje sedam taksi u oblasti građevinarstva, što će doneti uštede od šest odsto vrednosti objekta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.