Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Bez struje 87.000 potrošača

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da struju nema oko 87.000 kupaca i da je broj potrošača koji su zbog velike poplave i kiše ostali bez električne energije tokom večeri smanjen za oko 15 odsto.

Brojevi telefona za one koji žele da pomognu

U Ministarstvu unutrašnjih poslova formiran je kol centar preko koga svi koji žele da pruže pomoć u vanrednoj situaciji mogu da dobiju informacije kako da realizuju svoju donaciju.

Na Kopaoniku 30 cm snega

Na Staroj planini od jutros provejava sneg pa je u višim delovima planine, kako je objavilo JP "Skijališta Srbije" formiran snežni pokrivač od 10 centimetara snega.

Dinar sutra stagnira

Dinar će sutra biti u stagnaciji prema evru, posle četvorodnevne stagnacije i današnje intervencije centralne banke na deviznom tržištu.

Zdravstvene ustanove u pripravnosti

Ministarstvo zdravlja naložilo je direktorima svih zdravstvenih ustanova u Srbiji da oslobode odgovarajući broj postelja za eventualno zbrinjavanje građana koji su povređeni u poplavama.

Bez dogovora oko minimalca

Radna grupa za izmene Zakona o radu, nije postigla saglasnost oko minimalne zarade i otkaza, izjavio je sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i član Radne grupe Zoran Mihajlović.

Radulović: Nisam ja predložio Zakon o radu

Predsednik pokreta "Dosta je bilo" i bivši ministar privrede, Saša Radulović, demantovao je navode potpredsednika SSSS Zorana Mihajliovića i podsetio da on nije predložio Zakon o radu.

Gojković: Pajtićeva ostavka stvar kulture

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković rekla je danas da premijer Vojvodine Bojan Pajtić više nema podršku građana pokrajine i da je njegova ostavka pitanje političke kulture.

Školama naloženo da odlože sve planirane aktivnosti

Predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama nalaže se da iz bezbednosnih razloga zbog poplava, odlože sve aktivnosti koje su planirane, a tiču se takmičenja i smotri učenika, nastave u prirodi, izleta, poseta i ekskurzija, kao i svih drugih vannastavnih oblika vaspitno-obrazovnog rada koji predviđaju okupljanje dece i učenika.