Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

NIS radi u Turkmenistanu

Naftna industrija Srbije (NIS) objavila je danas da je pobedila na tenderu za otvaranje pet bušotina u Turkmenistanu na naftnim poljima državne kompanije Turkmenjeft.

Za petinu više siromašnih

U prošloj godini je broj stanovnika ispod linije siromaštva bio veći za preko 100.000 nego u 2009. godini, izjavila je savetnica predsednika Srbije za socijalna pitanja Gordana Matković, navodeći da je broj siromašnih u krizi povećan za oko 20 odsto.

Gorivo ponovo poskupelo

Naftna industrija Srbije u ponoć je povisila cene goriva na svojim benzinskim pumpama zbog rasta cena sirove nafte na svetskom tržištu.

Dinar opet ojačao

Dinar je danas jači prema evru za 0,45 odsto, tako da je zvanični srednju kurs 105,7, javila je Narodna banka Srbije.

Zastava izvozi snajpere

Kompletna ovogodišnja proizvodnja snajperske automatske puške ''crna strela'', proizvedene u kragujevačkoj fabrici ''Zastava oružje'', rasprodata je i naći će se u naoružanju i opremi oružanih snaga Jordana i Indonezije.

Pritvoren doktor osimnjičen za trgovinu organima

Policija je danas u Istanbulu uhapsila turskog doktora Jusufa Sonmeza osumnjičenog da je izveo više desetina operacija na Kosovu u okviru međunarodne mreže koja je, kako se veruje, trgovala ljudskim organima.

Konkretni slučajevi korupcije

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije dostavio je predsedniku Borisu Tadiću pismo s konkretnim primerima korupcije sa kojom su se suočili strani investitori i zatražio sastanak s Tadićem povodom mnogobrojnih problema stranih investitora u Srbiji.

Uhapšen ubica dečaka

Srbin Milosav Maletić (25), za kojim je austrijska policija raspisala međunarodnu poternicu jer ga sumnjiči da je u Bregencu do smrti zlostavljao trogodišnjeg sina svoje devojke, uhapšen je danas u Švajcarskoj.

Automobil završio na ciglama

Ukoliko nemate garažu i svoj automobil držite u nekoj od novosadskih ulica koje su slabo osvetljene, može vam se dogoditi da svoje vozilo zateknete bez točkova.

Više od pola plate za osnovne troškove

Prosečno tročlano domaćinstvo u Srbiji troši oko 56 odsto prihoda na pokriće osnovnih životnih troškova - hrane, stanovanja i komunalija, što ukazuje na visok stepen siromaštva u zemlji, ocenio je danas ekonomista Saša Đogović.

Akcija protiv automafije

U zajedničkoj policijskoj akciji, na teritoriji BiH do sada je pronađeno 15 ukradenih vozila, a u Srbiji 21 koje je ukradeno u BiH.

Skuplje mleko i mlečni proizvodi

Mlekarska industrija Imlek iz Beograda povećala je cenu mleka za dva dinara po litru, a mlečnih proizvoda za dinar po litru, kazali su u toj kompaniji.

Vladom nezadovoljno 70 % ispitanih

Ukoliko bi izbori bili održani danas, najviše glasova osvojile bi Demokratska stranka i Srpska napredna stranka, ali bi eventualna koalicija demokrata i naprednjaka bila loše prihvaćena kod birača obe partije, pokazalo je istraživanje Centra za naučna i primenjena istraživanja (CNPI) Fakulteta političkih nauka.

LSV traži zabranu radikala

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je da Ustavni sud Srbije zabrani rad Srpske radikalne stranke (SRS).

Ne javljajte se na nepoznate brojeve

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je danas sve korisnike mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva, jer mogu postati žrtve kriminalaca i napraviti velike telefonske račune.

Sporazum za liberalizaciju tržišta

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić i evropski komesar za trgovinu Karel de Guht potpisali su u Briselu Bilateralni protokol o liberalizaciji tržišta robe i usluga između Srbije i Evropske unije, u okviru pristupanja naše zemlje Svetskoj trgovinskoj organizaciji, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Dinar ojačao

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,19 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 106,18, objavila je Narodna banka Srbije.