Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ukinut pritvor Gnjilanskoj grupi

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu ukinulo je pritvor petorici pripadnika "Gnjilanske grupe" Oslobodilačke vojske Kosova, izjavila je danas Tanjugu portparol tog suda Dušica Ristić.

Završne reči na suđenju za ubistvo Tatona

Pred Višim sudom u Beogradu tužilaštvo i odbrana će danas početi izlaganje završnih reči na suđenju grupi od 14 optuženih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine.

Delili 13. platu i do 400 hiljada

Radnici kompanija PTT Srbija, Transnafta, Skloništa i beogradskog Aerodroma dobili su prošle godine u proseku od 54 do 107 hiljada dinara na ime dobiti iz 2009. godine, a najveći isplaćeni iznos bio je 400.000 dinara.

Podrška novinaru iz Kladova

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od nadležnih organa da istraže slučaj napada na novinara Dragana Milanovića u Kladovu.

Krali u biblioteci

Novosadska policija je, neposredno nakon teške krađe, uhvatila Novosađane Aleksandra I. (1987) i Marijana A. (1989) u čitaonici Gradske biblioteke u Gimnazijskoj ulici.

Sutra isplata penzija

Isplata prvog dela decembarskih penzija uvećanih za dva odsto počeće sutra za korisnike koji primanja dobijaju preko tekućih računa, najavljeno je iz republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Spomen-ploče književnicima

Ministar kulture Nebojša Bradić i zamenica ministra kulture i prosvete Republike Srpske Irena Soldat-Vujanović, otkrili su danas spomen-ploče književnicima Desanki Maksimović (1898-1993) i Branku Ćopiću (1915-1985), u zgradi u kojoj su živeli, u Ulici Kralja Milana 23 u Beogradu.

Vojna industrija kao srpski brend

Srpska vojna industrija vraća se na svetsku scenu na velika vrata, što je možda veće iznenađenje u poređenju sa uspesima kojima se Srbija ponosi - da ima najbolje tenisere u svetu i da je najveći svetski izvoznik malina, konstatuje britanski list "Ekonomist" u najnovijem broju.

Lepo vreme do 20. januara

Prolećno vreme u Srbiji potrajaće još desetak dana, ali će biti dosta oblaka i kiše, prognoziraju meteorolozi.

Moguća zabrana uvoza pilećeg mesa iz Nemačke

Srbija iz Nemačke nije uvozila živinsko meso, jaja, ni smešu stočne hrane, proizvode zatrovane dioksinom, jedinjenjem opasnim po zdravlje, ali su u našoj zemlji u toku opsežne analize, kako bi se utvrdilo da li je "nešto promaklo mimo kontrole", rekla je načelnica Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Sanja Čelebićanin.

Nastić dokazao da nije zlostavljao decu

Vuk Nastić, kome je pre sedam meseci američki sud oduzeo decu i zabranio mu da ih viđa zbog navodnog zlostavljanja mališana, dokazao je na poligrafu da nije kriv i taj argument će verovatno i presudno uticati na ishod suđenja zakazanog za 26. januar.

Poginuli otac i kćerka

U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu kasno uveče dogodila na Ibarskoj magistrali, poginuli su Milivoje Gajović (51) i njegova kći Milica (10) iz sela Plavci, dok mu je sin Radovan (15) zbog teških povreda prebačen u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, gde se lekari bore za njegov život.

Skrnavljenje grobova zbog bronze

Oko trideset nadgrobnih spomenika u Boru i okolnim selima oskrnavljeni su uoči praznika, u potrazi za zaradom od prodaje bronze. Meštani ogorčeni i tvrde da i policija zna ko prodaje a ko kupuje ukradenu bronzu.

Novo suđenje za pogibiju Novosađanina

U osnovnom sudu u Kotoru, sledećeg ponedeljka trebalo bi da počne ponovljeno suđenje Ivanu Žeguri (33) iz Tivta, koji je u prethodnom postupku oslobođen krivice za nesreću u kojoj je poginuo Novosađanin Dragiša Milić, a njegov maloletni sin zadobio teške telesne povrede.

Peticija za prava Srba u Hrvatskoj

U Srbiji i još 27 zemalja u toku je  akcija prikupljanja potpisa za imovinska, stanarska i druga stečena prava Srba u Hrvatskoj koja će trajati do 31. januara, podsetio je danas predsednik Koalicije izbegličkih udruženja Miodrag Linta.