Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Na farmi u Rumuniji otkriven antraks

Na maloj farmi svinja u Rumuniji registrovana je pojava antraksa, koji inače svake godine ubije hiljade grla stoke u tropskim u suptropskim zemljama, ali je u oblastima s umerenom klimom redak.

Španski avion ispustio raketu nad Estonijom

Španski borbeni avion, sa bazom u Litvaniji, greškom je ispustio raketu iznad jugozapadne Estonije tokom obuke, ne pričinivši pri tome nikakvu štetu, saopštilo je špansko Ministarstvo odbrane, koje je otvorilo istragu o tom incidentu.

Evakuacija u Italiji zbog klizišta

Dolina Feret na severozapadu Italije evakuisana je nakon što je u velikom klizištu uništeno nekoliko automobila uz prometni put, a nastradao je bračni par koji je bio zarobljen u svojim kolima.

Pupovac: Građani taoci sukoba

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac ocenio je danas da Srbi iz Hrvatske sa zebnjom i zabrinutošću gledaju na to što je obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, postalo mesto ponovnog sukobljavanja i svojevrsnog nastavka rata različitim interpretacijama.

U zemljotresu u Indoneziji 105 mrtvih

U zemljotresu koji je pogodio indonežansko ostrvo Lombok poginulo je 105 osoba, a zabrinuti turisti i dalje napuštaju to ostrvo, saopštile su vlasti Indonezije.