Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

I Crna Gora traži objašnjenje zbog zastave Velike Albanije

Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore uputilo je instrukciju ambasadi te države u Tirani da od albanskih vlasti zatraži informacije o tome zašto se zastava "prirodne Albanije" pojavila na rezidenciji albanskog premijera Edija Rame, piše "Dan".

Gori njujorški metro

Više od 100 vatrogasaca pokušava da ugasi požar koji je rano jutros izbio na stanici metroa Pen u Njujorku, saopštila je Njujorška vatrogasna služba, javlja televizija NBC.

EU odala poštu žrtvama Aušvica

Na početku današnjeg plenarnog zasedanja u Strazburu, Evropski parlament odao je poštu žrtvama koncentracionog logora Aušvic, koji su savezničke snage oslobodile pre 70 godina.

Mubarak izlazi na slobodu?

Apelacioni sud ukinuo je danas trogodišnju zatvorsku kaznu svrgnutom egipatskom predsedniku Hosniju Mubaraku osuđenom za korupciju i naložio ponovno suđenje, jedan od poslednjih koraka za njegovo puštanje na slobodu.

Otrovni alkohol ubio najmanje 17 ljudi

Loša serija krijumčarenog alkoholnog pića ubila je najmanje 17 ljudi i otrovala 122 konzumenata koji su završili u bolnici u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš.

Indija otvara ustanove za lečenje gejeva

Ministar indijske savezne države Goe rekao je da vlada planira da napravi centre, poput onih za anonimne alkoholičare, gde će LGBT osobe biti poslate na lečenje kako bi postale "normalne".

FOTO: Dim u metrou u Vašingtonu, jedna osoba poginula

Najmanje jedna osoba je nastradala, a na desetine je povređeno kada se pojavio dim u metrou u Vašingtonu, zbog čega je evakuisano na stotine putnika sa stanice podzemne železnice Lanfan Plaza, saopštili su danas zvaničnici.