Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Bez struje 350.000 ljudi u Poljskoj

Orkan Feliks, koji je od petka zahvatio Srednju Evropu, u Poljskoj je tokom vikenda ostavio bez struje 350.000 ljudi, 26 Poljaka je povređeno, a brzi voz je saobraćao brzinom puža od 20 kilometara na čas.

Koje će poteze vući nova predsednica Hrvatske?

Zagrebački politikolog Davor Ðenero smatra da pobeda kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice Kolinde Grabar Kitarović u trci za mesto na Pantovčaku neće ništa dramatično promeniti u načinu vođenja politike države.

Pucnjava na koncertu Krisa Brauna

U pucnjavi u klubu u blizini San Franciska, u kojem je svirao dobitnik nagrade "Gremi" Kris Braun, ranjeno je petoro ljudi, saopštila je američka policija.

Kolinda Grabar Kitarović predsednica Hrvatske

Prema prvim nepotpunim službenim rezultatima kandidatkinja HDZ Kolinda Grabar Kitarović pobednica je najneizvesnije predsedničke trke ikad zabeleženoj u Hrvatskoj, objavila je Državna izborna komisija na osnovu 98,32 odsto obradjenih biračkih mesta.

Nigerija traži pomoć u borbi protiv ekstremista

Nigerijska vojska zatražila je podršku u borbi protiv Boko Harama, nakon napada ekstremista na ključni grad na severoistoku, koji bi po broju žrtava mogao da bude najteži u proteklih šest godina.

SAD odbila ultimatum Severne Koreje

Bela kuća je odbila predlog Severne Koreje po kom bi Pjongjang odložio nuklearne testove, ukoliko SAD odustane od vojnih vežbi sa Južnom Korejom.