Kuaši: Poslala me je Al-kaida, krenuli smo u osvetu

Jedan od napadača na satirični nedeljnik "Šarli ebdo" Šerif Kuaši izjavio je neposredno pre smrti da ga je "poslala Al Kaida iz Jemena", pominjući konkretno Anvara el-Avlakija.
Jedan od napadača na satirični nedeljnik "Šarli ebdo" Šerif Kuaši izjavio je neposredno pre smrti da ga je "poslala Al Kaida iz Jemena", pominjući konkretno Anvara el-Avlakija.

Kuaši je razgovarao telefonom sa francuskim novinarom TV BFM Igorom Sahirijem u petak oko 10 sati. Ubrzo nakon toga, Kuašija je ubila policija, preneo je američki novinski sajt "Voks kom".

Na konstataciju novinara da je ubio novinare, Šerif je odgovorio: "Da li smo mi ubili civile pa nas zbog toga tražite protekla dva dana?", ponovo je upitao džihadista.

Novinar ga je potom pitao da li je ubio još nekoga, tog jutra. "Mi nismo ubice. Mi smo branioci proroka. Mi nismo kao vi. Mi branimo proroka, tako da nema problema. Možemo da ubijemo, ali mi ne ubijamo žene. Vi ste oni koji ubijate muslimansku decu u Iraku, Avganistanu i Siriji. Mi nismo takvi. Mi imamo kodeks časti, mi, muslimani", istakao je Kuaši.

Na reči novinara da se oni zapravo svete, Kuaši je odgovorio potvrdno.

"Krenuli smo u osvetu. To je sve, rekao si sve, mi se svetimo", zakljucio je Šerif Kuaši, neposredno pre upada policije i akcije u kojoj su on i njegov brat ubijeni.

  • 11.01.2015 12:24
    Da nije tako glup be bi bio tako slep:

    http://www.021.rs/Info/Svet/Desetogodisnja-devojcica-dignuta-u-vazduh-na-pijaci-20-mrtvih.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.