Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Taoci u Parizu preživeli jer su se sakrili u frižider

Francuske vlasti pohvalile su reakcije talaca u talačkim dramama u petak u Francuskoj - od oca koji je sakrio svoje dete u frižider supermarketa do radnika koji je poslao taktičke informacije policiji krijući se ispod lavaboa.

Lančani sudar 123 vozila

Najmanje jedna osoba poginula je u lančanom sudaru 123 vozila na autoputu u američkoj saveznoj državi Mičigen, saopštila je danas policija.

Francuska zadržava najviši nivo bezbednosti

Francuska zadržava najviši mogući nivo bezbednosti u širem regionu Pariza, rekao je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev, posle trodnevnog haosa koji je zahvatio zemlju nakon terorističkog napada na satirični magazin "Šarli Ebdo".

Iz mora izvučen rep srušenog aviona

Ekipe koje tragaju za crnim kutijama aviona "ErAzija" izvukle su danas iz Javanskog mora rep letelice koja se pre dve nedelje srušila sa 162 ljudi od kojih niko nije preživeo.

Izborna tišina u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u ponoć počela izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora u nedelju na kojima se za mandat predsednika bore aktuelni šef države socijaldemokrata Ivo Josipović i kandidatkinja opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović.

Početak razgovora SAD i Kube 21. januara

Zvaničnici SAD i Kube sastaće se 21. i 22. januara na prvim razgovorima o normalizaciji diplomatskih odnosa dve države, narušenih pre gotovo pola veka, saopšeno je iz Stejt departmenta.