Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Novac od restitucije tek od 2019.

Vlada Srbije predložila je da se novčano obeštećenje vlasnicima oduzete imovine odloži sa 1. januara 2015. na decembar 2018. godine.

Horoks: Raša tudej prešišala BBC

BBC je u strahu da može da izgubi informacioni rat od ruske TV stanice "Raša tudej" budući da ova medijska kuća ima planove o širenju, prenosi britanski "Gardijan".

Sirija: Ubijeno 20 islamista

Najmanje 20 džihadista, pripadnika Islamske države (IS), kao i dvojica pripadnika sirijske armije, poginuli su u drugom neuspešnom napadu u poslednjih mesec dana na jednu vazdušnu bazu na istoku Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (OHR).

Smrtna kazna ponovo u Jordanu

Jordanske vlasti danas su ponovo primenile smrtnu kaznu posle osam godina pauze i obesile 11 zatvorenika optuženih za ubistvo.

CG: Još neeksplodiranih bombi u moru

U moru kod Herceg Novog još ima neeksplodiranih avionskih bombi, koje zbog pomeranja kod svake promene dubine, mogu da se aktiviraju, pisu podgoričke "Vijesti".

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Zemljotres jače snage osetio se u nedelju na istoku Indonezije, ali za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama niti materijalnoj šteti, kao ni o mogućem cunamiju.

SAD: Demonstranti preuzeli tržni centar

Stotine demonstranata ispunile su danas najveći američki tržni centar, u nizu protesta zbog više slučajeva ubistva nenaoružanih Afroamerikanaca koja su počinili beli policajci.

Popio otrov za bube, pa pucao na policiju

Adžija Nikezić (80), koji se zabarikadirao u potkrovlju svoje kuće nakon što je u petak u Velikoj Gorani ubio komšiju Adema Skurića (73), juče ujutru pokušao je da se ubije.

Protesti širom Španije zbog Zakona o javnoj bezbednosti

Hiljade ljudi protestovalo je danas u španskim gradovima zbog novog zakona koji uvodi stroge novčane kazne za prekršaje poput spaljivanja nacionalne zastave i demonstriranja ispred zgrade parlamenta ili zdanja u kojima su smeštene instalacije od strateškog značaja.