Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Otvorena džamija za gejeve

U Kejptaunu je danas otvorena džamija za homoseksualce u kojoj su muškarci i žene jednako tretirani, saopšteno je u Južnoj Africi.

Plene imovinu Sakašvilija

Sud u Tbilisiju naložio je zaplenu imovine bivšeg predsednika Mihaila Sakašvilija i njegove porodice, pošto je on optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Sarkozi se vraća u politiku

Bivši francuski predsednik Nikolas Sarkozi objavio je danas na svojoj oficijalnoj Fejsbuk stranici da se vraća na političku scenu ove zemlje, i da će se kandidovati na izborima za predsednika političke partije UMP.

Skoro nemoguć azil u Nemačkoj

Gornji dom nemačkog parlamenta Bundesrat usvojio je danas Zakon o azilu kojim su Srbija, Makedonija i BiH klasifikovane kao bezbedne države, nakon čega treba da ga usvoji i vlada.

U Nigeriji u nesreći poginulo 84 vernika

Najmanje 84 južnoafričkih vernika poginulo je kada se srušila zgrada za prihvat gostiju poznatog nigerijskog sveštenika u Lagosu u Nigeriji 12. septembra, rekao je danas južnoafrički ambasador u Nigeriji.

"Ateisti su krivi za poplave"

Indijska ministarka vodoprivrede Uma Barti izjavila je da su ljudske fekalije "suštinski razlog" katastrofalnih poplava, koje su prošle godine pogodile sever Indije, usmrtivši više od 6.000 ljudi.

"Drugovi i drugarice" ponovo u slovenačkom parlamentu

U novom slovenačkom parlamentu ponovno se nakon 25 godina mogu čuti izrazi "drug" i "drugarica", kojima se međusobno oslovljavaju zastupnici Udružene levice - stranačke grupacije koja se zalaže za stvaranje "socijalizma 21. veka" i koja je nastala na talasu protesta koji su pre dve godine potresali zemlju i srušili vladu tadašnjeg premijera Janeza Janše.

Ubijeno sedam zdravstvenih radnika i novinara

Sedam zdravstvenih radnika i novinara ubijeno je u zabačenom delu Gvineje, gde su stigli u sklopu kampanje prosvećivanja lokalnog stanovništva u borbi protiv ebole, izjavio je premijer Mohamed Said Fofana.

Škotska ostaje u Velikoj Britaniji

Škoti su se na referendumu izjasnili za ostanak u Velikoj Britaniji sa više od 55 odsto glasova protiv nezavisnosti. Na referendumu u četvrtak glasalo je oko 84 odsto birača.

Ubio i pojeo devojku

Džozef Oberhensli priznao je da je ubio i pojeo mozak, srce i pluća svoje devojke Tami Džo Blanton.