Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

U poplavama u Pakistanu poginula 371 osoba

Najmanje 371 osoba je poginula, a skoro 4,5 miliona je pogođeno u poplavama ovog leta u Pakistanu, posebno na jugu zemlje, saopštila je danas Nacionalna služba za upravljanje prirodnim katastrofama (NDMA).

Gugl danas slavi 14. rođendan

Svetski internet pretraživač Gugl danas slavi 14. godina poslovanja a jubilej je obeležen na početnoj stranici pretraživača animacijom rođendanske torte na kojoj se nalazi 14 svećica, koje se u jednom trenutku gase.

Nemačka: Ubila pet beba

Jedna dvadesetosmogodišnja žena uhapšena je u Nemačkoj pod optužbom da je u periodu od više godina rodila, a potom ubila pet beba.

Japan ne da Kini ostrva

Japanski premijer Jošihiko Noda rekao je da nije moguć kompromis sa Kinom oko suvereniteta nad ostrvima Senkaku na koje Peking takodje polaže pravo.

Zastoj na grčkoj granici, carinici štrajkuju

Saobraćaj na graničnim prelazima između Makedonije i Grčke zbog štrajka grčkih carinika jutros je potpuno obustavljen za teretna vozila, dok se automobili i autobusi propuštaju na svaka dva sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

VIDEO: Neredi u Atini tokom protesta

Grčka policija ispalila je danas suzavac na demonstrante, koji su je gađali molotovljevim koktelima i kamenicama tokom protesta u centru Atine, organizovanog u okviru generalnog štrajka zbog novih mera vlade.

U Grčkoj danas generalni štrajk

Tri vodeća grčka sindikata najavila su za danas generalni štrajk u znak protesta zbog novih mera štednje koje su uvedene na zahtev međunarodnih kreditora u zamenu za prvu tranšu od 31,5 milijardi evra pomoći.

60 povređenih na demonstracijama u Madridu

Više od 60 osoba, uključujući 27 policajaca, povređeno je u utorak tokom antivladinih demonstracija u blizini parlamenta u centru Madrida, izvestila je novinska agencija Frans pres.

Najviši standard ima Luksemburg

Prema poslednjoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Albanija, Bosna i Hercegovina i Makedonija imaju najniži životni standard u regionu, dok je lider regiona Slovenija.