Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

EU proširuje sankcije Belorusiji?

Evropska unija razmatra mogućnost proširenja sankcija, ranije nametnutih autoritarnom režimu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, jer se u toj zemlji ne smanjuje represija nad opozicijom.

Tajvan neće ujedinjenje s Kinom

Tajvanski predsednik Ma Jing-džeu odbacio je danas poziv kineskog predsednika Hu Đintaoa na ujedinjenje sa Kinom, zalažući se za status kvo i demokratizaciju kontinentalne Kine.

Ponovo zemljotres u Fukušimi

Zemljotres jačine 5,5 stepeni Rihterove skale pogodio je danas japansku prefekturu Fukušima, ali nema izveštaja o povređenima niti materijalnoj šteti, niti je izdato upozorenje na cunami.

Kairo: U verskom nasilju 24 mrtvih

Egipatske vlasti uvele su policijski čas u Kairu, posle najgoreg nasilja u prestonici od rušenja režima Hosnija Mubaraka, u kojem je ubijeno najmanje 24, a povređeno više od 200 ljudi, javili su svetski mediji.

Sedam emigranata poginulo u požaru

Turska policija uhapsila je dvoje ljudi posle smrti sedmorice ilegalnih imigranata iz Avganistana, koji su danas poginuli u požaru u jednoj baraci u Istanbulu, javila je agencija Anadolija.

Dvoje poginulo u požaru u Danskoj

U požaru koji je izbio u skladištu pirotehničkih sredstava zapadno od Kopenhagena poginulo je dvoje ljudi, a više stotina lokalnih meštana evakuisano je.

Spasen 51 imigrant u Grčkoj

Grčke vlasti uspele su danas da spasu 51 ilegalnog imigranta nedaleko od obala Krita nakon što se njihov brod nasukao, saopštile su grčke vlasti.

Obešen zbog silovanja 37 žena

Čovek koji je osuđen na smrt zbog silovanja 37 žena koje je snimao na videu obešen je u Isfahanu (u središnjem delu Irana), javila je agencija Fars.

Lopov pobegao policijskim kolima

Bugarska policija traga za Aleksandrom Anelovim Stojanovim (25), koji je posle hapšenja zbog pljačke u centru Sofije uspeo da od čuvara zakona pobegne policijskom maricom.

Večeras kiša meteora

Izvanredna "kiša meteora" biće večeras vidljiva u Evropi i Aziji, što je redak događaj kakav se neće ponoviti 40 godina, najavila je Pariska opservatorija.

Poljaci podmetali bombe u radnjama IKEA

Poljska policija uhapsila je dvojicu Poljaka osumnjičenih za bombaške napade ovog leta na prodavnice nameštaja IKEA širom Evrope, saopštio je poljski Centralni istražni biro.