Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Fotografija crnogorskih masona na Fejsbuku

Profesorka Ekonomskog fakulteta i bivša poslanica Liberalnog saveza Mirjana Kuljak objavila je u petak uveče na svom fejsbuk profilu fotografiju sa sastanka jedne od masonskih loža u Crnoj Gori, na kojoj se vidi da su neki od članova tog tajnog društva poslanici i bankari.

Makedonija dobija registar pedofila

Makedonija će uskoro dobiti registar osoba osuđenih za zloupotrebu dece i pedofiliju, koji će omogućiti bolju kontrolu njihovog kretanja i sprečavanje ponavljanja tih krivičnih dela.

Otvorena makedonsko-grčka granica

Svi granični prelazi na makedonsko-grčkoj granici otvoreni su pošto su grčki carinici prekinuli štrajk, koji je trebalo da traje do 24. oktobra, javili su makedonski mediji.

EU diže ruke od najsiromašnijih

Evropska unija razmatra da za oko 75 odsto smanji finansiranje programa za prehranjivanje 18 miliona svojih najsiromašnijih stanovnika.

Nova Vlada sa starim premijerom u Poljskoj

Poljski predsednik Bronislav Komorovski rekao je danas da će ponuditi premijeru Donaldu Tusku, čija je partija Građanska platforma pobedila na izborima 9. oktobra, da ponovo oformi vladu.

FOTO: 31 dan Okupaj Volstrita

Posle odloženog čišćenja Parka Zukoti, demonstranti dobili "krila" i krenuli u šetnju Vol stritom. Policija oštro i grubo reagovala, iako je šetnja bila mirna.

Francuska: samurajskim mačem ubio policajku

Muškarac naoružan japanskim samurajskim mačem ubio je danas jednu francusku policajku i ranio još dvoje ljudi, u jednoj kancelariji lokalne vlasti u centralnoj Francuskoj, saopštila je policija.

Berluskoni i dalje premijer

Vlada italijanskog premijera Silvija Berluskonija je, sa malom razliko u svoju korist, prošla glasanje o poverenju u donjem domu parlamenta.

Trudnica ubijena sa 165 uboda nožem

Zorica H. (21), devojka u 36. nedelji trudnoće za koju nemački mediji pišu da je rođena u Bosni, ubijena je u februaru sa 165 uboda nožem, prenosi danas tabliod “Bild” rezultate obdukcije tela ove devojke.

Urušava se Kineski zid

Drevni veliki kineski zid počeo je da se urušava zbog ljudskog nemara, nedostatka finansija i rudarskih iskopavanja, piše štampa.

Preko grčke granice samo peške

Od jutros u 6 sati svi granični prelazi između Makedonije i Grčke su zatvoreni, a tako će biti i narednih 10 dana, koliko će trajati štrajk grčkih carinika.

Zaplenjena tona kokaina

Peruanska policija zaplenila je skoro tonu kokaina namenjenog američkom tržištu, a tom prilikom uhapšeno je šest državljana Perua i jedan Kolumbijac, saopštili su zvaničnici jedinice za borbu protiv narkotika.

U parlamentu radili na crno

Austrijski parlament suočen je sa veoma neprijatnom situacijom, jer je prilikom provere poreskih vlasti utvrđeno da u skupštini rade radnici na crno.