Dvoje poginulo u požaru u Danskoj

U požaru koji je izbio u skladištu pirotehničkih sredstava zapadno od Kopenhagena poginulo je dvoje ljudi, a više stotina lokalnih meštana evakuisano je.
U požaru koji je izbio u skladištu pirotehničkih sredstava zapadno od Kopenhagena poginulo je dvoje ljudi, a više stotina lokalnih meštana evakuisano je.

Uzrok požara u selu Store Andst 200 km od glavnog grada Danske za sada nije utvrđen, ali se pretpostavlja da je vatra zahvatila vatromete jer su se čule snažne eksplozije. Nekoliko sati posle izbijanja vatre policija i spasilačke ekipe uspele su da priđu skladišu, gde su pronašle dva tela.

Skladište se nalazi u selu Store Andst, oko 200 kilometara zapadno od Kopenhagena. Kako se navodi, evakuisano je više od 170 domaćinstava. Pretpostavlja se da su na mestu požara bile uskladištene veće količine razornog vatrometa. Područje prečnika 400 metara oko magacina proglašeno je opasnom zonom.

Slična nesreća dogodila se 2004. godine u susednom selu kada je takođe izgorelo skladište vatrometa. Tada je poginuo jedan vatrogasac, a 17 ljudi je povređeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.