Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

VIDEO: Zalepila igle zaražene HIV-om na ogradu protiv lopova

Jedna Brazilka pronašla je krajnje neobičan način da uplaši potencijalne lopove, tako što je duž cele ograde oko kuće oblepila igle zaražene virusom HIV-a. Neimenovana žena, za koju se samo zna da je lekarka i da radi kao ortoped u lokalnoj bolnici, rekla je da je njena kuća česta meta provala i da su je za kratko vreme lopovi obili  dva puta. Odlučila je da se zaštiti od novih upada, pa je sa posla donela igle koje je zalepila za ogradu. Međutim, komšije su se vrlo brzo pobunile, plašeći se da bi njihova deca mogla da se nabodu. Nakon što ju je neko prijavio, policija je lekarki dala pet dana da ukloni zaražene igle. Jedna Brazilka pronašla je krajnje neobičan način da uplaši potencijalne lopove, tako što je duž cele ograde oko kuće oblepila igle zaražene virusom HIV-a.

Gadafi: Taktički smo se povukli

Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da je njegovo povlačenje iz rezidencijalnog kompleksa Bab al-Azizija u Tripoliju bio "taktički potez", pošto je taj kompleks bio meta 64 vazdušna udara NATO.

Novinari u Tripoliju ne mogu iz hotela

Agencije javljaju da se strani novinari koji izveštavaju o sukobu u Libiji, već tri dana nalaze zatvoreni u hotelu u Tripoliju, gde ih, zatočene, drže vojnici lojalni Gadafiju.

Uhapšen organizator ubistva Politkovske

Ruski istražitelji uhapsili su penzionisanog visokog službenika policije, osumnjičenog da je organizovao ubistvo novinarke Ane Politkovske 2006. godine, koja je ubijena u liftu stambene zgrade u kojoj je živela, objavili su ruski mediji.

U požaru poginulo osmoro dece

U požaru koji je noćas izbio u jednoj kući u predgrađu Brizbejna na istoku Australije, poginulo je 11 osoba, među kojima osmoro dece, saopštila je policija.

Generalni štrajk u Italiji 6. septembra

Lideri italijanskih sindikata objavili su da će 6. septembra biti održan jednodnevni generalni štrajk u znak protesta zbog programa štednje koji je odobrila italijanska vlada.

Lažnim karticama do 400.000 evra

Splitska policija saopštila je da je podnela krivične prijave protiv trojice muškaraca iz Hrvatske zbog prevare s Amerikan ekspres kreditnim karticama od tri miliona kuna (više od 400.000 evra).

Toksične hemikalije u brendiranoj odeći

Tragovi toksičnih hemikalija štetnih za prirodnu sredinu i ljudsko zdravlje su utvrđeni  u odeći koju proizvodi 14 vrhunskih proizvođača, podsetila je danas organizacija Grinpis.

VIDEO: Uništena Gadafijeva rezidencija

Libijski pobunjenici ušli su u kuću Moamera Gadafija, pošto su pre toga provalili u njegov predsednički kompleks Bab al-Aziziju u Tripoliju, javila je Al Džazira, pozivajući se na neimenovane izvore.

Nema pričesti sa veštačkim zubima

Sveštenik jednog hrama u Patrasu, na Peloponezu, pred pričest i sa putirom u ruci, mikrofonom je obavestio starije vernike koji imaju zubnu protezu da ne mogu da se pričeste, prenela je danas Verska informativna agencija (VIA).

Ejmi Vajnhaus nije umrla od droge

U krvi britanske pevačice Ejmi Vajnhaus, koja je preminula krajem jula, nisu pronađeni tragovi droge, pokazali su rezultati toksikološke analize.

Karači: Štrajk protiv nasilja

Najveći pakistanski grad Karači je blokiran zbog štrajka koji je sazvala vodeća politička partija pošto je broj žrtava višednevnog nasilja dostigao 96.

Piratima doživotna robija

Američki sud izrekao je kaznu doživotnog zatvora dvojici somalijskih pirata, zbog ubistva četvoro američkih talaca, otetih početkom godine na svojoj jahti u blizini obale Omana.

Podgorički aerodrom ponovo otvoren

Podgorički aerodrom Golubovci ponovo je jutros otvoren za saobraćaj, nakon što je od sinoć bio zatvoren zbog incidenta prilikom sletanja na pistu protivpožarnog aviona.

Ruske naftne kompanije gube Libiju

Ruskim naftnim kompanijama neće se dozvoliti da obnove proizvodnju u Libiji, ukoliko pobunjenici i NATO svrgnu režim Moamera Gadafija, prenosi agencija Rojters pozivajući se na izjavu predsednika rusko-libijskog poslovnog saveza Arama Šegunca.

Odustali od tužbe protiv Stros-Kana

Javni tužilac u Njujorku odlučio je da odbaci optužbe za silovanje protiv bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, izjavio je advokat žene koja ga je tužila Kenet Tompson.

Jedan Gadafijev sin poginuo, drugi pobegao

Gadafijev sin Muhamed, koga su pobunjenici držali u kućnom pritvoru, oslobođen je u napadu snaga lojalnih režimu, dok je drugi sin Hamis verovatno mrtav, javila je Al Džazira.

Požari kod Kotora i Budve

Iznad kotorskog naselja Kavač u 14.45 časova buknuo je požar većih razmera, koji se kreće ka vrhu brda Vrmac.