Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

U Gazi 7 mrtvih

Sedam Palestinaca je poginulo, a 20 ih je ranjeno u izraelskim udarima na pojas Gaze u odgovoru na ispaljivanje 10 projektila.

Otkrivena planeta od dijamanata

Astronomi su otkrili egzotičnu planetu za koju misle da je sačinjena od dijamanata i da kruži oko male zvezde u blizini naše galaksije.

Studentkinja iz Srbije poginula u Teksasu

Jovana Vasić (20), studentkinja u Floridi, poginula je juče u saobraćajnoj nesreći na međudržavnom putu u Teksasu, a njen otac Milan Vasić (43) je zadobio teže povrede.

Silovao ćerke 40 godina

Austrijska policija razotkrila je stravičan slučaj incesta čiji je vinovnik jedan 80-godišnji muškarac s teritorije Braunau, koji je od 1970. godine seksualno zlostavljao svoje dve ćerke, koje sada imaju 53 i 45 godina.

Artmanova nije platila kaznu Tribunalu

Sekretarijat Haškog tribunala saopštio je danas da bivši portparol tužilaštva Florens Artman nije platila kaznu koja joj je izrečena nakon što je proglašena krivom za nepoštovanje suda.

Saobraćaj zatvoren zbog sperme na putu

Saobraćaj na jednom delu autoputa u američkoj državi Tenesi nekoliko sati je bio obustavljen, zbog toga što su se kanisteri sa spermom bikova rasuli po putu.

Pobunjenici opkolili Gadafija?

Libijski pobunjenici opkolili su danas u Tripoliji stambeni blok nedaleko od rezidencije Moamera Gadafija i veruju da se pukovnik nalazi unutra sa svojim sinovima.

Juliju Timošenko truju?

U javnosti su se pojavile informacije da bivšu premijerku Ukrajine Juliju Timošenko truju u zatvoru, a prema izvorima njenih pristalica, Timošenko ima masnice po celom telu i popucale vene.

Novi zemljotres kod Vašingtona

Zemljotres jačine 4,5 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros saveznu američku državu Virdžinija i oblast oko američke prestonice, uznemirivši stanovništvo koje se oporavlja od potresa koji je istu oblast pogodio pre dva dana.

Fratar na sudu zbog pedofilije

Splitsko tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv 61-godišnjeg fratra zbog polnog odnosa s dve maloletnice, za šta je iskoristio sveštenički položaj.

Gadafija traže i strani obaveštajci

SAD i njihovi saveznici pridružili su se potrazi za Moamerom Gadafijem, u kojoj učestvuju i njihovi obaveštajni agenti, a do sada je identifikovano nekoliko lokacija na kojima bi libijski lider mogao da se nalazi, piše američki list "Vol strit žurnal".

Nestalo 11.000 tona eksploziva u Bosni?

Član Predsedništva Bosne i Hecegovine (BiH) Nebojša Radmanović zatražio je danas od ministra odbrane Selme Cikotića izveštaj o nestanku 11.000 tona eksploziva.

Izrael bombarduje pojas Gaze

Izraelski borbeni avioni izveli su sinoć i rano jutros nekoliko napada duž granice sa pojasom Gaze, ubivši troje ljudi i ranivši još nekolicinu naveli su palestinski izvori.