Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

6 mrtvih u napadima u Pakistanu

Najmanje šest ljudi ubijeno je danas u napadima američkih bespilotnih letelica u Pakistanu, blizu granice sa Avganistanom, saopštili su zvaničnici pakistanske obaveštajne službe i očevici.

Evakuisani radnici s naftne platforme

Svih 713 radnika evakuisano je s naftne platforme u Meksičkom zalivu, koja se nakrivila i delimično je pod vodom, saopštila je državna naftna kompanija Petroleos Meksikanos (Pemeks).

U Kini milion milionera

Kina bi uskoro trebalo da dobije svog milionitog milionera, piše danas list Čajna dejli, pozivajući se na nacionalni godišnji izveštaj o bogatstvu.

Meksikanci rade najviše?

Meksikanci imaju najduži, a Belgijanci najkraći radni dan, neočekivan je rezultat istraživanja među 29 industrijskih zemalja koje je obavila Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Uhapšen gradonačelnik Vašingtona

Gradonačelnik Vašingtona Vinsent Grej uhapšen je "zbog nedozvoljenog okupljanja", učestvujući u protestu grupe nezadovoljnih saradnika gradske uprave i žitelja Vašingtona zbog tretmana američke prestonice od strane Kongresa.

Proširene sankcije Libiji

Zemlje Evropske unije saglasile su se da prošire sankcije Libiji, zamrzavanjem rada 26 kompanija i dva privatna lica, u nameri da primoraju Muamera Gadafija da napusti vlast.

Meksiko: Još masovnih grobnica

U masovnim grobnicama na severoistoku Meksika pronađena su tela još 32 osobe, čime se broj ukupno otkrivenih tela od prošle sedmice povećao na 120, saopštili su izvori iz kancelarije tužilaštva.

Četvoro povređenih na protestima u Atini

Četiri radnika u brodogradilištu u Pireju povređena su danas od ispaljivanja suzavca kojim je policija rasterivala demonstrante, saopštili su izvori bliski sindikatima.

Mubarak prebačen u bolnicu

Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak (82) prebačen je u bolnicu u letovalištu Šarm el Šeik na Crvenom moru, u kome živi od kako je svrgnut s vlasti 11. februara ove godine posle 30 godina provedenih na vlasti, saopštili su danas AFP-u bezbednosni izvori.

Krave daju "ljudsko" mleko

Kineski naučnici uzgojili su 300 genetski modifikovanih krava koje proizvode ''ljudsko'' mleko, objavljeno je u časopisu "Javna naučna biblioteka".

Radijacija u Japanu ista kao u Černobilju

Japan je danas podigao stepen opasnosti od nuklearne katastrofe na najviši nivo, jednak najvećoj nuklearnoj katastrofi u svetu koja se dogodila u Černobilju 1986. godine.

VIDEO: Češki predsednik uhvaćen u krađi penkala

Snimak češkog predsednika Vaclava Klausa kako "krade" penkalo u Čileu na konferenciji za novinare sa predsednikom te zemlje Sebastijanom Pinjerom, postao je hit na Jutjubu (YouTube) i već su ga pogledale desetine hiljada Čeha.

Deo Katalonaca za otcepljenje

Na neformalnom, neobavezujućem referendumu u prestonici Katalonije Barseloni za nezavisnost te španske pokrajine izjasnilo se 91,46 odsto građana koji su izašli na glasanje.

Hapšenja muslimanki u Parizu

Francuska policija uhapsila je danas u Parizu najmanje dve žene koje su nosile veo koji je pokrivao celo lice, prvog dana primene zabrane nošenja burke i nikaba na javnom mestu, ali je saopšteno da to nije učinjeno zbog vela, već neprijavljenog protesta.

NATO nastavlja bombardovanje Libije

NATO će nastaviti vazdušne udare na vojne snage lojalne Moameru Gadafiju "sve dok one nastavljaju ugrožavanje civila", potvrdio je zvaničnik NATO.