Četvoro povređenih na protestima u Atini

Četiri radnika u brodogradilištu u Pireju povređena su danas od ispaljivanja suzavca kojim je policija rasterivala demonstrante, saopštili su izvori bliski sindikatima.

Četiri radnika u brodogradilištu u Pireju povređena su danas od ispaljivanja suzavca kojim je policija rasterivala demonstrante, saopštili su izvori bliski sindikatima.

Tokom protesta zbog nezaposlenosti u brodogradnji, "cetiri osobe su prebačene u bolnicu sa ozbiljnim povredama tokom sukoba između demonstranata i policije, koja je bacila suzavac", izjavio je AFP-u predsednik sindikata Sotiris Pulikojanis.

"Sukobi s policijom su počeli kada je 300 okupljenih osoba ispred zgrade organa Uprave Luke Pirej (OLP) tražilo sastanak s predsednikom Uprave", rekao je Pulikojanis.

Policija je upotrebila suzavce da bi rasterala okupljene, saznaje AFP iz policijskih izvora koji nisu naveli da je bilo povređenih.

Pulikojanis je rekao da je "od početka krize u Evropi 2008. godine, brodogradnja posebno pogođena jer sada posao ima samo 500 od 6.000 radnika".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet