Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Održan "Kačamak fest" na Spensu

Udruženje Crnogoraca Novog Sada danas je u Gradskoj kafani Spensa organizovalo prezentaciju i kuvanje tradicionalnog crnogorskog kačamka u okviru manifestacije "Kačamak fest".

Zašto Novosađani i dalje plaćaju dimničarinu?

Pravnica Asocijacije potrošača Srbije (APOS) Jovanka Nikolić izjavila je da bi "dimničarina" u Novom Sadu trebalo da se naplaćuje samo onim građanima koji imaju odžake, a ne svima, što je slučaj još od 2013. godine.

Centar "Živeti uspravno" proslavlja 13 godina postojanja

Rad na poboljšanju položaja osoba invaliditetom i izmena gradske Odluke o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada trenutni su i trajni ciljevi Centra "Živeti uspravno", koji proslavlja 13. rođendan i sprema veliku studiju unapređenja položaja ovih građana u Novom Sadu.

Novosadske novinarke pomažu porodici iz Gračanice

Novinarke iz Novog Sada Biljana Gavrić i Sandra Zekić pokrenule su humanitarnu akciju "Jedna kafa, jedna sreća, nečija još veća", sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć osmočlanoj porodici Virijević, koja živi u 12 kvadrata u kontejnerskom naselju u Gračanici, na Kosovu i Metohiji.

Rašković Ivić u akciji za ćirilicu

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić najavila je danas u Novom Sadu da će pokrenuti akciju za spasavanje ćirilice i srpskog jezika i tražiti da se na štampana izdanja na ćirilici smanji porez.

Biciklistička ruta kroz Frušku goru i pored Dunava

Regionalna razvojna agencija Srem je, radi unapređivanja turizma kao i podsticanja razvoja malih i srednjih preduzeća koja se naslanjaju na tu privrednu granu, uradila projekat za uspostavljanje biciklističke rute kroz Frušku goru i pored Dunava.